ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το Υπουργείο Οικονομικών παρακρατεί εισφορά από τους συνταξιούχους του Δημοσίου εδώ και δύο χρόνια, χωρίς να την αποδίδει στην Ομοσπονδία τους»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     19  Δεκεμβρίου  2018

-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το Υπουργείο Οικονομικών παρακρατεί εισφορά από τους συνταξιούχους του Δημοσίου εδώ και δύο χρόνια, χωρίς να την αποδίδει στην Ομοσπονδία τους»

-Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, στην οποία αποκαλύπτει ότι, εδώ και δύο χρόνια, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρακρατεί εισφορά από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, χωρίς να την αποδίδει στην Ομοσπονδία τους.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η καθιερωμένη εισφορά υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), των συνταξιούχων, δηλαδή, του Δημοσίου, αποτελεί μια εισφορά της τάξεως των 0.2 ευρώ, σε μηνιαία βάση, η οποία παρακρατείται από όλες τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στο λογαριασμό κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την οικονομική ενίσχυση ομοσπονδιών, σωματείων και συνομοσπονδιών συνταξιούχων.

Μέχρι πριν από δύο χρόνια, η εισφορά δεσμευόταν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αποδιδόταν στην Ομοσπονδία προκειμένου να υποστηρίζεται η λειτουργία της και η επικοινωνία με τα μέλη της.

Εδώ και δύο χρόνια, όμως, η εισφορά αυτή, αν και δεσμεύεται από τους λογαριασμούς δεν αποδίδεται στην Ομοσπονδία και είναι άγνωστο για ποιους σκοπούς χρησιμοποιείται.

Ο κ. Κόνσολας ζητά απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών για το λόγο της μη απόδοσης της εισφοράς, αλλά και για το που έχει διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό εδώ και δύο χρόνια, από τη στιγμή που σταμάτησε η απόδοσή του στην Ομοσπονδία.

 


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...