ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Συστήνεται Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

- 9 Ιανουαρίου 2023

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Συστήνεται Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων».

Μια συνεπής προσπάθεια και διεκδίκηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα για τη δημιουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης Καρπάθου, είχε αίσιο τέλος αφού δημοσιεύτηκε ήδη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ουσιαστικά αναβαθμίζεται το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης που λειτουργούσε στην Κάρπαθο προκειμένου να μην είναι αναγκασμένοι οι ασφαλισμένοι πολίτες και επιχειρηματίες να μετακινούνται στη Ρόδο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Όπως είναι γνωστό τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης περιορίζονται στην παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους σε όλο το εύρος των αναγκών τους.

Αντίθετα το Αποκεντρωμένο Τμήμα θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών διευκολύνοντας πολίτες και επιχειρήσεις, χωρίς να χρειάζεται πλέον μετακίνηση στη Ρόδο.

Το ζήτημα είχε αναδείξει εδώ και τρία περίπου χρόνια ο κ. Μάνος Κόνσολας με παρεμβάσεις του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε επισημάνει ότι στην Κάρπαθο και στην Κάσο υπάρχουν  1.100 επιχειρήσεις με 3500 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους αλλά και ένας σημαντικός  αριθμός συνταξιούχων του εξωτερικού, γεγονός που επιβάλλει τη σύσταση  και λειτουργία ενός  Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στο νησί.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου θα συνεχίσει την προσπάθεια αφού πλέον προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη η στελέχωση και η αναβάθμιση της μηχανοργάνωσης του Αποκεντρωμένο Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο.

Εντός της εβδομάδας προχωρά σε νέα παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για αυτό το σκοπό.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...