ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Πρόγραμμα «Ηρακλής» και για τα κόκκινα δάνεια των συνεταιριστικών τραπεζών - Απαλλαγή ενοικίου και για τον Ιούλιο για τα Γυμναστήρια»  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

- 15 Ιουλίου 2021

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Πρόγραμμα «Ηρακλής» και για τα κόκκινα δάνεια των συνεταιριστικών τραπεζών - Απαλλαγή ενοικίου και για τον Ιούλιο για τα Γυμναστήρια»

 - Σε δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις προχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Αναφερόμενος στη νέα παράταση που δίνεται στο «πρόγραμμα Ηρακλής» που έχει συμβάλλει στη μείωση του αριθμού των κόκκινων δανείων, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δει τη δημιουργία ενός υβριδικού και ειδικού προγράμματος «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια των συνεταιριστικών τραπεζών, που η ρύθμισή τους γινόταν με πιο αυστηρά κριτήρια σε σύγκριση με τις συστημικές τράπεζες, ως προς το χρόνο εξόφλησης.

Επεσήμανε σε ό, τι αφορά στα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος «Ηρακλής» ότι στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος τα κόκκινα δάνεια μειώθηκαν κατά 32 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν τον Ιούλιο του 2019 τα κόκκινα δάνεια υπερέβαιναν τα 75 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία οικονομία όταν το 50% των δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα. Τώρα που μειώθηκε ο αριθμός τους, οι τράπεζες θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να επιτύχει ο θεσμός του εξωδικαστικού μηχανισμού, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ρύθμιση εξόφλησης σε 240 και 420 δόσεις στην οποία μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά με οφειλές προς τις τράπεζες και το δημόσιο, τονίζοντας ότι μπορούν να ενταχθούν και οφειλές που δεν είναι ακόμη σε καθυστέρηση αλλά οι οφειλέτες δυσκολεύονται να εξοφλήσουν, με την προϋπόθεση οι οφειλέτες  να έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους τουλάχιστον κατά 20% .

Ο Μάνος Κόνσολας εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση της πρότασης που είχε καταθέσει για την στήριξη των γυμναστηρίων. Με τροπολογία που κατατέθηκε, παρατείνεται η απαλλαγή από τα ενοίκια για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και για το μήνα Ιούλιο.

Πρόκειται για επιχειρήσεις πολιτισμού και αθλητισμού, ενώ εντάσσονται και τα γυμναστήρια που λειτουργούν ακόμα με περιορισμούς.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...