ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οφειλόμενη τιμή στον Μηνά Αλεξιάδη»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

1 Δεκεμβρίου 2022

-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οφειλόμενη τιμή στον Μηνά Αλεξιάδη»

 

Στην τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Αλεξιάδης, που κατάγεται από τις Μενετές Καρπάθου και είναι ακαδημαϊκός και συγγραφέας, έχει επιδείξει τεράστιο επιστημονικό και πνευματικό έργο στον τομέα του λαϊκού πολιτισμού, της λαογραφίας και της παράδοσης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Μηνάς Αλεξιάδης, μια πνευματική προσωπικότητα πρώτου μεγέθους, τιμάται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αφού ο ίδιος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της επιστημονικής του δραστηριότητας στην έρευνα και ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού στο Αιγαίο.

Είναι ο μόνος που ανέδειξε την ισχυρή σχέση του Λαϊκού Πολιτισμού με την επιστήμη του Δικαίου.

Αγάπησε την πατρίδα του, τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν ξεχωριστή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν τα κράτησε για τον εαυτό του, τα προσέφερε, ως δώρο, σε ένα ευρύ κοινό.

Η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μια οφειλόμενη τιμή σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα, σε ένα συμπατριώτη μας για τον οποίο όλοι αισθανόμαστε υπερήφανοι».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΡΟΔΟΣ 29-01-2023 ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, Υποψήφιου βουλευτή ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...
Γ.Νικητιάδης : Ξεκινάμε τον αγώνα, για τα νησιά μας και την παράταξη Μετά τη σημερινή συνεδρίαση...
Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου - Λίγες ...
Σάββας  Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις - “...