ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ενισχυθεί άμεσα η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου. Κίνδυνος να μείνει χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

- 6 Μαΐου2022

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ενισχυθεί άμεσα η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου. Κίνδυνος να μείνει χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο»

- Τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει το νοσοκομείο Καλύμνου χωρίς καρδιολόγο, αναδεικνύει με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας καθιστά σαφές ότι θα πρέπει να γίνει επαναπροκήρυξη όχι μιας αλλά δύο θέσεων καρδιολόγων και στο μεσοδιάστημα να καλυφθεί το κενό που υπάρχει με απόσπαση καρδιολόγου από άλλη δομή δημόσιας υγείας.

Επισημαίνει ότι η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου, εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί μόνο με τον Διευθυντή της.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει φτάσει και ο ίδιος στα όρια της αντοχής του και να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξωθηθεί σε παραίτηση, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, αφού είναι φύσει αδύνατο να τελεί σε διαρκές καθεστώς εφημερίας και να μην μπορεί να κάνει χρήση άδειας.

Αναφέρει ότι προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες και οι εφημερίες στην καρδιολογική κλινική, συνέβαλαν ιδιώτες καρδιολόγοι, οι οποίοι, όμως, ενημέρωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες του νοσοκομείου μετά το Μάιο.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται, επίσης, στο γεγονός της προκήρυξης μιας θέσης καρδιολόγου που απέβη άκαρπη, κάτι που επιβεβαιώνει ότι απαιτούνται νέα και ουσιαστικά κίνητρα για να επιλέξει να υπηρετήσει ένας γιατρός σε μια δομή υγείας σε ένα ακριτικό νησί.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...