ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η επισκευή και η επαναλειτουργία του σχολείου στην Ψέριμο είναι ζήτημα εθνικής σημασίας»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

- 3 Αυγούστου 2022

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η επισκευή και η επαναλειτουργία του σχολείου στην Ψέριμο είναι ζήτημα εθνικής σημασίας»

 

Ζήτημα με εθνική διάσταση, χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, την ανάγκη επισκευής και επαναλειτουργίας του δημοτικού σχολείου στην Ψέριμο που έχει κλείσει εδώ και 13 χρόνια λόγω έλλειψης μαθητών.

Όπως τονίζει, με παρέμβασή του στους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, η ύπαρξη του σχολείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή σε ακριτικά νησιά όπως η Ψέριμος.

Μπορεί η έλλειψη μαθητών, πριν από 13 χρόνια, να οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Ψερίμου αλλά, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί. Αυτή τη στιγμή, στο νησί υπάρχει οικογένεια με ένα νήπιο, το οποίο από τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να φοιτήσει στο σχολείο αλλά και άλλα παιδιά μικρότερης ηλικίας που θα πρέπει στο μέλλον να πάνε και αυτά σχολείο.

Αν δεν λειτουργήσει το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στην Ψέριμο, οι οικογένειες αυτές θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ το γεγονός αυτό θα λειτουργήσει ανασχετικά στο να έρθουν και να εγκατασταθούν και νέοι άνθρωποι στη Ψέριμο.

Ο Μάνος Κόνσολας αναδεικνύει την εθνική διάσταση που έχει η προσπάθεια επαναλειτουργίας του σχολείου, η οποία επιβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει στη χρηματοδότηση του Δήμου Καλύμνου για την επισκευή του σχολείου, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας να δρομολογήσει τις διαδικασίες προκειμένου από την επόμενη σχολική χρονιά να επαναλειτουργήσει το σχολείο.

«Απαιτείται η διατύπωση ισχυρής βούλησης για την επαναλειτουργία του σχολείου για να παραμείνει στο νησί η οικογένεια που έχει παιδί στην προσχολική ηλικία και θα πρέπει να φοιτήσει στο σχολείο από την επόμενη σχολική χρονιά.

Θα αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για τη στήριξη της ζωής στα μικρά, ακριτικά νησιά του Αιγαίου, αλλά και για την προάσπιση της ελληνικότητας τους», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων - «Η Δικαιοσύνη...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...