ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης για να ενταχθεί το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου στο ΕΣΠΑ»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

2 Δεκεμβρίου 2022

 

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης για να ενταχθεί το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου στο ΕΣΠΑ»

- Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το έργο της επέκτασης του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου, για το οποίο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε ζητήσει ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση του Υπουργείου προς τον κ. Κόνσολα, το προσεχές χρονικό διάστημα θα υποβληθεί το σχετικό έντυπο εξειδίκευσης για χρηματοδότηση της έργου,  προϋπολογισμού 2.000.000,00 €.

Αμέσως μετά την  ενεργοποίηση του Προγράμματος «Μεταφορές» 2021-2027, στο πλαίσιο της Δράσης 8.1 «Ανάπτυξη Νησιωτικών  Λιμενικών Υποδομών» και την έκδοση της σχετικής Πρόσκλησης προς τους δυνητικούς  δικαιούχους, θα ακολουθήσει η διαδικασία της υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης από τον Φορέα  Διαχείρισης.

Είναι δεδομένη η πρόθεση του Υπουργείου να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο στο ΕΣΠΑ.

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του κεντρικού προβλήτα κατά 150 μέτρα σε μήκος και πλάτος τριών μέτρων με κατεύθυνση προς τη νότια πλευρά του λιμανιού που το βάθος της θάλασσας επιτρέπει την προσέγγιση επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Επιπρόσθετα, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης τον κ. Μάνο Κόνσολα, εγκρίθηκαν οι εργασίες επισκευής της ράμπας πρυμνοδέτησης πλοίων και προσωρινής στήριξης του μώλου στο λιμάνι στο Λακκί.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΡΟΔΟΣ 29-01-2023 ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, Υποψήφιου βουλευτή ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...
Γ.Νικητιάδης : Ξεκινάμε τον αγώνα, για τα νησιά μας και την παράταξη Μετά τη σημερινή συνεδρίαση...
Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου - Λίγες ...
Σάββας  Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις - “...