ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δήμοι και δημόσιες υπηρεσίες στα μικρά νησιά έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης. Πρόταση για ειδικό καθεστώς κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

- 8 Σεπτεμβρίου 2021

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δήμοι και δημόσιες υπηρεσίες στα μικρά νησιά έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης. Πρόταση για ειδικό καθεστώς κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων»

- Πρόταση για ένα ειδικό καθεστώς κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων για τα μικρά ακριτικά νησιά, κατέθεσε από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι δήμοι και δημόσιες υπηρεσίες στα μικρά νησιά έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης, κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο σε ό,τι αφορά στο δείκτη εξυπηρέτησης των πολιτών και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών, όσο και στην ποιότητα των υπηρεσιών που οφείλει να παρέχει το Κράτος στους πολίτες.

Με τα σημερινά δεδομένα, είναι δύσκολο έως απίθανο, να επιλέξει κάποιος δημόσιος υπάλληλος να μετακινηθεί σε ακριτική περιοχή και στα μικρά νησιά.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου πρότεινε να δοθεί κατ’ εξαίρεση και ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους το δικαίωμα ένταξης στην κινητικότητα χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, μόνο για την περίπτωση που επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές.

Τόνισε ότι το μικρό μέγεθος αυτών των νησιών, οι δεδομένες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, αλλά και ο μικρός αριθμός υπαλλήλων που θα μπορούσαν να είναι οι δυνητικά ωφελούμενοι, δεν συνιστά

παρέκκλιση από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, αν θέλουμε και έχουμε τη βούληση να δώσουμε ουσιαστικό χαρακτήρα στην έννοια στήριξης της νησιωτικότητας.

Μάλιστα, ο κ. Κόνσολας, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη, να έρθει στην Επιτροπή για να συζητηθεί διεξοδικά αυτή η πρόταση, αλλά και να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για την υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών σε μικρά και ακριτικά νησιά.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...