ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αύξηση του προβλεπόμενου περιθωρίου ορίου ισχύος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη Ρόδο από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

11 Ιανουαρίου 2023

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αύξηση του προβλεπόμενου περιθωρίου ορίου ισχύος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη Ρόδο από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις»

 

Να δοθεί η δυνατότητα ένταξης επιχειρήσεων, αλλά και νοικοκυριών της Ρόδου στο νέο πρόγραμμα επιδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό τους κόστος, ζητά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για να γίνει αυτό, όπως αναφέρει ο Μάνος Κόνσολας, πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, το πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, έχει ουσιαστικά κλείσει, αφού έχει καλυφθεί η προβλεπόμενη διαθέσιμη ισχύς.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο διαθέσιμος ηλεκτρικός χώρος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μέχρι τον Αύγουστο του 2022 ανερχόταν σε 13,5 MW, οπότε έχει σχεδόν καλυφθεί.

Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι κανένα νοικοκυριό και καμία επιχείρηση στη Ρόδο δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει το πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Παράλληλα, υπάρχει η πληροφορία για εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Νήσων του ΔΕΔΔΗΕ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που  ζητά να μειωθεί 5MW ακόμα η προβλεπόμενη ισχύς  για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη Ρόδο.

Αυτό σημαίνει ότι τα διαθέσιμα 13,5 MW που αναφέρονται παραπάνω θα μειωθούν στα  8,5 MW.

Ο κ. Κόνσολας ζητά : 

1ον: Την αναθεώρηση και αύξηση του προβλεπόμενου περιθωρίου ορίου ισχύος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο σύστημα της Ρόδου.

2ον: Τη διασφάλιση ικανού ηλεκτρικού χώρου που θα προορίζεται για την εξυπηρέτηση των νοικοκυριών/οικιακών καταναλωτών και των μικρών επιχειρήσεων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...