ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανακατασκευή του κτιρίου του ΙΚΑ στη Ρόδο για να στεγαστεί ο ΕΦΚΑ. Τον Νοέμβριο υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για να ξεκινήσουν τα έργα»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

- 22 Σεπτεμβρίου 2021

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανακατασκευή του κτιρίου του ΙΚΑ στη Ρόδο για να στεγαστεί ο ΕΦΚΑ. Τον Νοέμβριο υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για να ξεκινήσουν τα έργα»

- Θετικό αποτέλεσμα είχε η παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για την αξιοποίηση και ανακατασκευή του κτιρίου του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη στη Ρόδο, προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Ο Μάνος Κόνσολας με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, αλλά και διαρκείς παρεμβάσεις στο Υπουργείο, είχε επισημάνει ότι το  κόστος ανακατασκευής του κτιρίου του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη θα ήταν μικρότερο, συγκριτικά με το κόστος που καταβάλλει επί σειρά ετών το ΙΚΑ και μετέπειτα ο ΕΦΚΑ για να στεγάζεται σε  κτίρια στα οποία καταβάλλει ενοίκιο.

Σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση και απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Τσακλόγλου προς τον κ. Κόνσολα, μέσα στο Νοέμβριο θα υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας και του φέροντος οργανισμού του κτιρίου. Τα συγκεκριμένα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2022.

Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2023 θα παραδοθεί η μελέτη για την αποπεράτωση του κτιρίου που περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική του διαμόρφωση και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Θα ακολουθήσει διαγωνισμός και η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί το Δεκέμβριο του 2023 για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση των έργων.

Ο Μάνος Κόνσολας έχει θέσει και το ζήτημα της αξιοποίησης του χώρου του οικοπέδου του ΕΦΚΑ στις Επτά Βαγιές, προϋπόθεση, όμως, για αυτό είναι να ολοκληρωθούν οι ανασκαφικές έρευνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνει:

«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.

Το κτίριο του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη, αποτελούσε ένα κτίριο-φάντασμα στη Ρόδο, μια ανοιχτή πληγή που πρέπει να κλείσει.

Επιτέλους, μετά από διαρκείς προσπάθειες, πίεση και παρεμβάσεις, θα ξεκινήσουν τα έργα της πρώτης φάσης για την ενίσχυση της στατικότητας και ασφάλειας του κτιρίου αλλά και του φέροντος οργανισμού.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης υπολογίζεται το Νοέμβριο και αμέσως μπορεί να ξεκινήσει η πρώτη αυτή φάση του έργου.

Η αρχή για την ανακατασκευή και αξιοποίηση του κτιρίου του ΙΚΑ  στην Πλατεία Φώκιαλη στη Ρόδου έγινε και θα φτάσουμε και ως το τέλος για να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...