ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδιανόητο αυτό που συνέβη με την τραυματισμένη ηλικιωμένη στην Όλυμπο»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

- 23 Νοεμβρίου 2022

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδιανόητο αυτό που συνέβη με την τραυματισμένη ηλικιωμένη στην Όλυμπο»

 

Την έντονη αντίδραση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, προκάλεσε το περιστατικό με την τραυματισμένη ηλικιωμένη γυναίκα στην Όλυμπο της Καρπάθου που έμεινε αβοήθητη για ώρες.

«Δεν έχω μάθει να κρύβομαι στα δύσκολα, δεν έχω μάθει να σιωπώ ούτε να κάνω ότι δεν βλέπω. Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο.

Επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι στην Όλυμπο ζητούν τα αυτονόητα: ένα γιατρό και ένα ασθενοφόρο», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας που ανέδειξε το ζήτημα με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας.

«Πέρα από το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας από τους δύο υπηρετούντες γιατρούς για να περιθάλψει άμεσα στην ηλικιωμένη γυναίκα, η μορφολογία της Καρπάθου, αλλά και η γεωγραφική θέση της Ολύμπου, ανέδειξαν την ανάγκη στάθμευσης ασθενοφόρου στην Όλυμπο.

Η απόσταση της Ολύμπου από την πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια, είναι 43 χιλιόμετρα σε δύσκολο δρόμο στον οποίο απαιτείται μιάμιση ώρα για να φτάσει το ασθενοφόρο στην Όλυμπο και άλλη τόση για να γυρίσει στα Πηγάδια.

Με δεδομένο ότι τη συγκεκριμένη ημέρα, το ασθενοφόρο είχε κληθεί για την αντιμετώπιση άλλου περιστατικού, η τραυματισμένη και ηλικιωμένη γυναίκα έμεινε αβοήθητη στο δρόμο για ώρες», αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να εξεταστεί η λύση στάθμευσης ασθενοφόρου με διασώστη στην Όλυμπο, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα έκτακτα περιστατικά, γεγονός που θα εξυπηρετεί τα χωριά και τους οικισμούς της βόρειας Καρπάθου.

Επισημαίνει, επίσης, ότι στην Κάρπαθο ιδρύθηκε Τομέας του ΕΚΑΒ, ο οποίος, όμως, δεν έχει στελεχωθεί μέχρι σήμερα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...