"Μαλλιά-κουβάρια" στο δήμο Καρπάθου για απορριπτική απόφαση για απαλλαγή τελών απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

"Μαλλιά κουβάρια" έχουν γίνει στο δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου μετά την μη έγκριση απόφασης του συμβουλίου για απαλλαγή απο τα δημοτικά τέλη επιχειρήσεων με το σκεπτικό οτι υπήρχαν απαλλαγές στην απόφαση που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου. Χθες η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση και επιτίθεται σε παρατάξεις της μειοψηφίας που έκαναν τις προσθήκες με αποτέλεσμα να απορριφθεί συνολικά η σχετική απόφαση. Το δελτίο απο τη δημοτική αρχή Καρπάθου είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί εντός δημοτικού συμβουλίου.

Γραφείο τύπου Δήμου Καρπάθου - ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , η Δημοτική Αρχή έφερε στην ημερήσια διάταξη δύο θέματα με σκοπό την απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη ,που επέτρεπε ο νόμος, των επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν λόγω Κορονοϊού .
Η παράταξη ΑΠΕΚ επί των θεμάτων αυτών έφερε , την στιγμή της συζήτησης των θεμάτων , δική της "διευρυμένη πρόταση " , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε , την οποία στήριξε απολύτως κι η παράταξη Νέα Αρχή του κ.Τσαμπουνιερακη.
Σε ένα ρεσιτάλ προχειρότητας και πλειοδοσίας , " πάρε κόσμε " , βγαλμένο από τις παλιές εποχές που δεν υπήρχε ελεγκτής νομιμότητας , πρόσθεσε τέσσερις επιπλέον απαλλαγές τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε καμία αρμοδιότητα να αποφασίσει .
Στο ντελίριο τους να αποδείξουν ότι δήθεν νοιάζονται περισσότερο τους πολίτες , οι παρατάξεις του κ. Κατσάνη και του κ. Τσαμπουνιεράκη μαζί , αποφάσισαν να απαλλάξουν από Δημοτικά τέλη ακόμη και δημότες ... άλλων Δήμων !

Κατά την συζήτηση ,δε , των θεμάτων αυτών αγνόησαν επιδεικτικά :
Τις υποδείξεις των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου που δεν ήταν σύμφωνες με τις επιπλέον απαλλαγές που πρότειναν ( αφού δεν καλύπτονταν από την ΠΝΠ ) , λέγοντας τους μάλιστα πως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να εμπλέκονται σε πολιτικές αποφάσεις !
Την παρότρυνση του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ Μανωλακη να ψηφιστούν οι απαλλαγές που προτείνει η Δημοτική Αρχή ( οι οποίες με την σύμφωνη γνώμη της οικονομικής υπηρεσίας ενέπιπταν στις διατάξεις της ΠΝΠ ) με ταυτόχρονη δέσμευση να συζητηθούν την αμέσως επόμενη μέρα μεταξύ των επικεφαλείς , τυχόν επιπλέον απαλλαγές. Δέσμευση και για ταχεία ψήφιση αυτών , εντός των επόμενων ημερών , αν ήταν σύννομες .
Την προειδοποίηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ Παραγιού ότι σε περίπτωση ψήφισης πρότασης όπως αυτής της αντιπολίτευσης , που θα περιελάμβανε απαλλαγές οι οποίες δεν έχουν ελέγχθεί ως προς τη νομιμότητα αλλά ούτε και έχει ελεγχθεί αν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου , ελλοχεύει ο κίνδυνος μη έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση .

Δυστυχώς , όπως ήταν αναμενόμενο , η αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε λόγω έλλειψης νομιμότητας και τα τέσσερα τμήματα που προσέθεσαν !
Πρόκειται για τις ΠΡΩΤΕΣ αποφάσεις , από την ανάληψη των καθηκόντων μας , που ΔΕΝ εισηγήθησαν από την Δημοτική Αρχή και τις ΠΡΩΤΕΣ που ΔΕΝ εγκρίθηκαν από τον ελεγκτή νομιμότητας.
Ας αναλάβουν δημοσίως οι δύο παρατάξεις , ΑΠΕΚ και ΝΕΑ ΑΡΧΗ , την ευθύνη των πράξεων τους και ας απολογηθούν στους συμπολίτες μας .
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει , με υπευθυνότητα και σοβαρότητα , να διασφαλίζει την πρόοδο του τόπου και την διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων όπως αυτής που όλοι βιώνουμε .
Προσδοκούμε , στο μέλλον, σε μία επίσης σοβαρή και υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης .
Στάση την οποία δεν είδαμε σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση όπως αυτή της πανδημίας όπου η μοναδική της παρακαταθήκη είναι η πρωτοφανούς προχειρότητας απόφαση την οποία σύσσωμοι ψήφισαν και ακυρώθηκε σε όλα τα σημεία πλην αυτών που εξ αρχής είχε εισηγηθεί η Δημοτική Αρχή .
Στάση την οποία δεν είδαμε στην καταψήφιση της τροποποίησης του ΟΕΥ για την προσθήκη Γενικού Γραμματέα και Πολιτικού Μηχανικού με το πρόσχημα ότι έπρεπε πρώτα να προχωρήσουμε σε συνολική τροποποίηση του ΟΕΥ κατόπιν διαβούλευσης με την αντιπολίτευση .
Μιλάμε για πρόσχημα , αφού την αμέσως επόμενη ημέρα ο Δήμαρχος απέστειλε έγγραφο στους δύο επικεφαλείς να προσκομίσουν τις προτάσεις τους για την συνολική αναθεώρηση , οπως ακριβώς ζήτησαν , και μετά από 67 ημέρες δεν έχουν μπει στον κόπο να δώσουν καμία απάντηση !
Στάση την οποία δεν είδαμε ούτε στην κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος , όπου ο Δήμαρχος και πάλι γραπτώς ζήτησε την διαβούλευση με τους επικεφαλείς των δύο παρατάξεων πριν την ψήφιση του , χωρίς να καταφέρουν εντός μιας βδομάδας και οι δύο παρατάξεις να ανταπεξέλθουν στο να παρευρεθούν σε τριμερή διαβούλευση με τη Δημοτική Αρχή .
Αναφέρουμε μόνο τις γραπτές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για σύγκλιση και εξασφάλιση συναίνεσης σε βασικά θέματα .
Οι προφορικές , για επιμέρους θέματα , είναι πολύ περισσότερες με την ίδια κατάληξη !

Κατανοούμε ότι αυτό που γίνεται με τον ελάχιστο κόπο , είναι να καταψηφίζεις τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής κατά το δοκούν αλλά το σοβαρό και υπεύθυνο είναι να συνεισφέρεις επικοδομητικά σε αυτές και να λειτουργείς συνθετικά στη βελτίωση τους .

Το να χρησιμοποιείς τη "δύναμη" που απέκτησες λόγω της απλής αναλογικής καταψηφίζοντας μόνο την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου , χωρίς να αφιερώνεις τον απαιτούμενο χρόνο για να μην εκτίθεσαι ή για να σταθείς συνεπής στις δικαιολογίες σου , αποτελεί "τζάμπα μαγκιά " και στείρα αντιπολίτευση .
Ούτε το ένα έχει ανάγκη ο τόπος , ούτε και το άλλο !

Όπως έχουμε ξαναπεί , όλοι θα κριθούμε !

Όχι από τα λόγια , αλλά από τις πράξεις μας !
Εκ της Δημοτικής αρχής

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...