Μίκα Ιατρίδη: Το μνημόνιο δεν βγαίνει και τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών!

Μίκα Ιατρίδη: «Είναι καιρός να βγάλουν ορισμένοι το κεφάλι τους από την άμμο. Να δουν ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει και ότι τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών».

Την εκτίμηση της ότι σύντομα η δικομματική κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει νέα και σκληρότερα μέτρα εξέφρασε η Μίκα Ιατρίδη, ως Ειδική Αγορήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων της Ε.Λ.Τ.Ε., αναμόρφωση Οργανισμού του Ν.Σ.Κ. και άλλες διατάξεις».

Στις ομιλίες της, τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του νομοσχεδίου, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν γίνεται πιστευτή όταν λέει ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του PSI όταν οι μικροομολογιούχοι, που εμπιστεύτηκαν το Δημόσιο, είδαν τα ομόλογα τους να «κουρεύονται», όπως τα είδαν και τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη συνέχεια, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην δίνει τα απαραίτητα επιδόματα στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους αφού με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εξαιρεί πολλούς δικαιούχους, όπως έκανε και με το αντίστοιχο νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες.

Αναφερόμενη στις ρυθμίσεις που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων, στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, η βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με το άρθρο 66 ανοίγει περισσότερο ο δρόμος για κατασχέσεις μικροοφειλετών κυρίως, οι οποίοι με τη μνημονιακή πολιτική και να θέλουν, αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Αναφερόμενη στις διατάξεις που αφορούν στο ΤΑΙΠΕΔ, η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι κατηγορηματικά αντίθετοι, αφού η εκποίηση της περιουσίας των Ελλήνων στοχεύει στην κάλυψη των δημοσιονομικών κενών που προκύπτουν και όχι στην ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας.

Ολοκληρώνοντας, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι από τη μία το αρμόδιο Υπουργείο θέλει να εντατικοποιήσει τους ελέγχους με τη δημιουργία θέσεων Ελεγκτών και από την άλλη αποψιλώνει τις ΔΟΥ από το απαραίτητο προσωπικό, ή, ακόμα πιο δραστικά, καταργεί ΔΟΥ νησιωτικών περιοχών, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.

«Τα νησιά μας χαρακτηρίζονται από εδαφική ασυνέχεια», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη και συνέχισε: «Δεν εννοείτε να το καταλάβετε. Θα πρότεινα, λοιπόν, στο Υπουργείο Οικονομικών να δει με περισσότερο ζήλο τα ζητήματα των παραμεθόριων περιοχών της χώρας μας, νησιωτικών και ορεινών, να αφήσει τις παρεμβολές και τις απειλές της Τρόικας και να κοιτάξει κατάματα την αμείλικτη πραγματικότητα που ζει η νησιωτική και ορεινή Ελλάδα και οι κάτοικοι της».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...