Μίκα Ιατρίδη: Ο βραχνάς της μετανάστευσης επέστρεψε ύστερα από πολλά χρόνια στο νησί της Καλύμνου

Μίκα Ιατρίδη: «Οι Καλύμνιοι για την κυβέρνηση απλά δεν υπάρχουν. Ο βραχνάς της μετανάστευσης επέστρεψε ύστερα από πολλά χρόνια στο νησί».

«Η Κάλυμνος έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και του Άγιου Νικόλα» σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη κατά την επίσκεψη της στην Κάλυμνο. Η βουλευτής Δωδεκανήσου ταξίδεψε στο νησί από την Κω και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του.

«Δυστυχώς, το νησί έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση του Μνημονίου», τόνισε η βουλευτής, σημειώνοντας ότι «την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες καταργούν δημόσιες υπηρεσίες, όπως τη ΔΟΥ, οι Καλύμνιοι βλέπουν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να στερούνται την τακτική σύνδεση με τον Πειραιά, κάτι που πριν λίγα χρόνια ήταν αυτονόητο».

Η εγκατάλειψη αυτή είναι εμφανής και στα πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας στο νησί, γεγονός που επιβεβαίωσαν στη βουλευτή τόσο οι επαγγελματίες της Καλύμνου, όσο και οι νέοι με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει η Μίκα Ιατρίδη.

«Φαίνεται ότι το σχέδιο της Τρόικας για την εγκατάλειψη των μικρών νησιών από τους κατοίκους τους, επεκτείνεται και στα μεγαλύτερα νησιά, όπως η Κάλυμνος», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη. «Δυστυχώς, με την πολιτική που εφαρμόζεται», συνέχισε η βουλευτής, «οι νέοι φεύγουν σχεδόν καθημερινά από την Κάλυμνο για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ο βραχνάς της μετανάστευσης επέστρεψε ύστερα από πολλά χρόνια στο νησί. Αποδεικνύεται έτσι ότι το Μνημόνιο οδηγεί τη χώρα δεκαετίες πίσω».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κάλυμνο, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε ακόμα την ευκαιρία να συναντηθεί με το Λιμενάρχη Καλύμνου, Υποπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Γιάννη Οικονομάκο, τον οποίο και ενημέρωσε τόσο για την παρέμβαση της στη Βουλή σχετικά με την απόφαση να αναλάβει το Λιμενικό Σώμα τα μέτρα πρώτης υποδοχής των παράνομων μεταναστών, όσο και για το διαγωνισμό για την πρόσληψη αξιωματικών, ο οποίος είναι εκτός ΑΣΕΠ.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Λιμενάρχη, η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σημείωσε ότι «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εδώ στην Κάλυμνο, αλλά και σε όλο το Αιγαίο, κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τους. Πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε προσωπικό και μέσα, ιδιαίτερα εδώ, στα ακριτικά μας νησιά, τα οποία αντιμετωπίζουν κατά κύματα την είσοδο παράνομων μεταναστών. Είναι ευτύχημα, που τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν να τιμούν το εθνόσημο και τη στολή τους».

Η Μίκα Ιατρίδη συνεχίζει τις επισκέψεις της στα Δωδεκάνησα με επόμενο σταθμό τους Λειψούς.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...