Μίκα Ιατρίδη από τους Λειψούς: «Η νησιωτικότητα υπάρχει μόνο στα χαρτιά»

«Η νησιωτικότητα υπάρχει μόνο στα χαρτιά», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στους Λειψούς, με το Δημάρχο του νησιού, κ. Μπενέτο Σπύρο.

«Όπως και σε όλο το Αιγαίο, έτσι και στους Λειψούς δεν γίνεται καμία ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της ζωής των ακριτών νησιωτών. Έχουν γίνει εκατοντάδες παρεμβάσεις μέσα στη Βουλή για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών, αλλά φαίνεται ότι η νησιωτικότητα είναι ένα κενό γράμμα που χρησιμοποιείται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους» σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη.

Στη συζήτηση τους, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού και στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο νησί μέσω, του ΕΣΠΑ και να προχωρήσει η δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου για την προσέλκυση εξειδικευμένου συνεδριακού τουρισμού.

Ο κ. Σπύρου εξέφρασε, ακόμη, την αγωνία του για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τονίζοντας το γεγονός ότι οι κάτοικοι των Λειψών είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν ολόκληρο το ναύλο για τις μετακινήσεις τους, παρά το γεγονός ότι στο νησί κατοικούν λιγότεροι από χίλιοι κάτοικοι. Καταλήγοντας, ο κ. Σπύρου μίλησε απερίφραστα για αποδόμηση της νησιωτικότητας σε όλους τους τομείς, όπως στην παιδεία, την υγεία και τη συγκοινωνία.

«Πρέπει να αλλάξει η πολιτική για τα νησιά μας», ανέφερε η Μίκα Ιατρίδη, στις συνομιλίες της με το Δήμαρχο αλλά και με τους κατοίκους του νησιού. «Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ουσιαστική ανάπτυξη των νησιών μας. Εμείς, σαν κίνημα, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τα ακριτικά νησιά μας, όπως μέσω της θέσπισης φορολογικών κινήτρων και καθορισμού της έδρας των επιχειρήσεων, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να καταπολεμηθεί η ανεργία. Είναι προφανές ότι θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις στη Βουλή μέχρι να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι τα νησιά μας δεν συνδέονται με γέφυρες μεταξύ τους» κατέληξε η βουλευτής Δωδεκανήσου.

Η Μίκα Ιατρίδη βρέθηκε στους Λειψούς από την Κάλυμνο, στα πλαίσια των επισκέψεων της στα νησιά και είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί και στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας του Χάρου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...