Μίκα Ιατρίδη: «Πάρτε μέτρα, διαφορετικά σε λίγο το Α.Τ. Καστελλόριζου θα γράφει “κλειστόν”»

Μίκα Ιατρίδη: «Πάρτε μέτρα, διαφορετικά σε λίγο το Α.Τ. Καστελλόριζου θα γράφει “κλειστόν”».

Την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Καστελλόριζο, έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρει τις δυσκολίες στο ακριτικό νησί που προκύπτουν από την αθρόα παράνομη μετανάστευση, την έλλειψη προσωπικού και μέσων και την άσχημη κατάσταση του κτιρίου, που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Καστελλόριζο και άμεσα μέτρα για την παράνομη μετανάστευση».

Το ακριτικό Καστελλόριζο και οι κάτοικοι του βρίσκονται στην εσχατιά της Ελλάδας και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνουν στο νησί τους, γεγονός που ενισχύει τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της χώρας μας.

Παρόλα αυτά, η άφιξη παράνομων μεταναστών δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην τοπική οικονομία και την τουριστική εικόνα του νησιού. Επιπλέον, σύμφωνα με επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, η αστυνομική δύναμη του νησιού δεν επαρκεί, ενώ οι συνθήκες με τις οποίες καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντα της είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Ενδεικτικά, ο έλεγχος των διαβατηρίων γίνεται σε μία πρόχειρη κατασκευή τύπου κοντέινερ χωρίς κλιματισμό, σε χώρο όπου οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι εξοντωτικές, το κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα είναι σε άθλια κατάσταση, με κίνδυνο κατάρρευσης της οροφής, ενώ δεν υπάρχει και περιπολικό αυτοκίνητο.

Επειδή, όσο και αν η μνημονιακή πολιτική επιδιώκει την εκκένωση των μικρών νησιών από τους κατοίκους τους, οι ίδιοι οι νησιώτες θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους. Επειδή η τουριστική εικόνα ενός νησιού δεν συνάδει με την εισροή εκατοντάδων παράνομων μεταναστών. Επειδή η αστυνομική δύναμη του νησιού, αλλά και τα μέσα, δεν επαρκούν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω ζητήματα και να μην συμβεί αυτό που φοβάται η Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού θα έχει την επιγραφή «Κλειστόν»;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...