Μίκα Ιατρίδη: «Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος για να κερδίζουν αμύθητα ποσά τα κάθε είδους κερδοσκοπικά συμφέροντα».

Μίκα Ιατρίδη: «Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, πραγματικό και κοινωνικό, για να κερδίζουν αμύθητα ποσά τα κάθε είδους κερδοσκοπικά συμφέροντα».

«Το παρόν πολυνομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο σταθερά προσανατολισμένο σε ένα και μόνο στόχο, σε μία και μόνο αρχή: Την εκταμίευση της δόσης από τους δανειστές μας» τόνισε στην ομιλία της η Μίκα Ιατρίδη στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Φορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012,του ν.4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις».

Για αυτό, σημείωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου, η κυβέρνηση κάνει μια ολομέτωπη επίθεση στην ελληνική κοινωνία και εκβιάζει για μία ακόμα φορά, όπως, άλλωστε, συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια. Πλέον, μετά τους εκατομμύρια ανέργους στον ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση στοχεύει και τους υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα, όταν όλοι γνωρίζουν, όπως λένε και διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε περεταίρω ύφεση και σε ακόμα περισσότερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

«Κάποιοι νομίζουν ότι παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και πυροβολούν ως στόχο τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη και σημείωσε ότι με το πολυνομοσχέδιο διαλύονται οι υπηρεσίες του Δημοσίου, οι ΟΤΑ και κρίσιμες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στην κοινωνία και την επαγγελματική πορεία των νέων παιδιών.

Τέλος, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι για μια ακόμα φορά καλούνται να πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ, όπως φαίνεται, όλες οι έκτακτες εισφορές γίνονται μόνιμες.

Κλείνοντας την ομιλία της, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι, «τρία χρόνια τώρα όλες οι πολιτικές των δανειστών μας και των ελληνικών κυβερνήσεων που τις στηρίζουν, οδηγούν στα αντίθετα αποτελέσματα και χειροτερεύουν την κατάσταση της χώρας. Για μία ακόμα φορά η πραγματικότητα θα είναι αυτή που θα δείξει το αδιέξοδο της πολιτικής της Κυβέρνησης και των δανειστών μας. Ούτε εμείς ως Αντιπολίτευση, ούτε κανένας άλλος. Η πραγματικότητα και μόνο! Γι’ αυτό και εμείς καταψηφίζουμε το παρόν πολυνομοσχέδιο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Επί τρία χρόνια τώρα, αποδεικνύεται ότι οι κύριοι και οι κυρίες που υποστηρίζουν ότι σώζουν την Ελλάδα, έχουν κάνει ένα σημαντικό λάθος: Έχουν ξεχωρίσει τη χώρα από τους κατοίκους της, από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Προχωρούν σε μέτρα δήθεν για τη σωτηρία της χώρας, όταν οδηγούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στα κρεματόρια της ανεργίας, της ανέχειας, της φτώχειας, στην απώλεια της αξίας των περιουσιών τους.

Προχωρούν, δήθεν, σε μέτρα για τη σωτηρία της χώρας όταν οι νέοι και οι νέες μας, επιστήμονες, φεύγουν για να διαπρέψουν στο εξωτερικό. Φεύγει όλο το επιστημονικό προσωπικό της χώρας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ουσιαστική ανάπτυξη τη χώρα και τους πολίτες της.

Η Κυβέρνηση μιλά για μεταρρύθμιση όταν το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί σε πλήρη απορρύθμιση. Αυτή είναι η πραγματικότητα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Μιλάτε εσείς που στηρίζετε την Κυβέρνηση, για ανάπτυξη και σωτηρία της χώρας, λες και δεν κοιτάτε γύρω σας τι συμβαίνει, λες και δεν κυκλοφορείτε ανάμεσα στους συμπατριώτες σας και δεν ακούτε τι σας λένε.

Η πραγματικότητα είναι ότι και ακούτε και συναναστρέφεστε τους συμπολίτες σας, αυτούς που σας έστειλαν εδώ βασιζόμενοι στις υποσχέσεις που τους δίνατε στις εκλογές του 2012.

Για μία ακόμα φορά, όμως, η Κυβέρνηση και οι δανειστές εκβιάζουν. Εκβιάζουν χωρίς ντροπή και χωρίς ενδοιασμούς.

Επί της αρχής, λοιπόν, αυτού του πολυνομοσχεδίου θα ήθελα να πω τα εξής:

Το παρόν πολυνομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο σταθερά προσανατολισμένο σε ένα και μόνο στόχο, σε μία και μόνο αρχή: Την εκταμίευση της δόσης από τους δανειστές μας.

Αυτό συμβαίνει κάθε καλοκαίρι από την ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Γίνεται ένας συνεχής εκβιασμός προς όλους ότι αν δεν ψηφιστούν τα νομοσχέδια, δεν θα καταβληθεί η δόση και θα καταρρεύσει η χώρα.

Εμείς, όμως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, συνεχώς λέμε πως –και σας το εξήγησε και με στοιχεία ο κ. Μαριάς- οι δόσεις κατευθύνονται αποκλειστικά για την πληρωμή των τοκογλύφων και κερδοσκόπων δανειστών.

Αντίθετα, οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, πραγματικό και κοινωνικό, για να κερδίζουν αμύθητα ποσά τα κάθε είδους κερδοσκοπικά συμφέροντα, ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ουσία, λοιπόν, είναι ότι η Κυβέρνηση χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία αξιολόγηση πετά στον Καιάδα εργαζομένους του δημοσίου. Γιατί πρακτικά, διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση.

Ήδη ο αρμόδιος Υπουργός έχει πει ότι αναγκάστηκαν σε οριζόντιες απολύσεις γιατί δεν είχε γίνει καμία απολύτως προεργασία από τον προκάτοχό του, τον κ. Μανιτάκη.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι, η τρόικα και αυτοί που τους υποστηρίζουν στην Ελλάδα, νομίζουν ότι παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και πυροβολούν ως στόχο τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ξέρετε, αλήθεια, ποια είναι η διαφορά μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με την πολιτική σας τα τελευταία τρία χρόνια; Η διαφορά είναι ότι οδηγήσατε στη ανεργία σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι λόγω του τεράστιου αριθμού τους απλά παρέμειναν ανώνυμοι.

Τώρα με το δημόσιο και τις απολύσεις προχωράτε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με ονοματεπώνυμο. Ο ανώνυμος άνεργος του ιδιωτικού τομέα συνοδεύεται τώρα από το δημόσιο υπάλληλο με ονοματεπώνυμο, με λίστες.

Είναι σαν να βλέπουμε ξανά τους καταδότες να δείχνουν με το δάχτυλό τους έναν προς έναν αυτούς που θα πάνε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Αυτή είναι η αρχή του πολυνομοσχεδίου: Να ικανοποιήσει το ταμπού της τρόικα, να απολυθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν το δημοσιονομικό όφελος είναι μηδαμινό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ δείχνει ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί αυτά που ζητά η τρόικα, δεν κοιτά καν τις επιπτώσεις στην κοινωνία, αλλά και στην επαγγελματική πορεία των Ελλήνων. Τους αλλάζει ακόμα και το σχεδιασμό, κάτι που είναι απαράδεκτο.

Όσον αφορά τις φορολογικές διατάξεις, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε πει ότι περιλαμβάνει ουσιαστικά νέα μέτρα. Εκεί που ο Υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι θα καταθέσει σύγχρονο και απλό φορολογικό νομοσχέδιο, τελικά προχωρά στη γνωστή συνταγή των φόρων και των επιβαρύνσεων για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Οι έκτακτες εισφορές γίνονται μόνιμες. Και είναι προφανές ότι σε λίγο ακόμα και όσοι, ελάχιστοι, θα έχουν κρατήσει τις δουλειές τους, δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους φόρους. Προσέξτε! Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες!

Δεν σας ενδιαφέρει η χώρα, αλλά τα συμφέροντα των δανειστών και μόνο αυτά. Γι’ αυτό και κάνετε ρυθμίσεις στο γόνατο.

Συνέχεια είστε «ήξεις αφήξεις» για μία σειρά θεμάτων, όπως για τις αποδείξεις και για τη Δημοτική Αστυνομία.

Πρώτα λέγατε ότι θα απορροφηθούν από την Ελληνική Αστυνομία. Στην πρώτη εκδοχή του άρθρου 81 δεν υπήρχε πουθενά κάτι τέτοιο. Και τώρα, με νομοτεχνική βελτίωση του κ. Μιχελάκη, κάποιοι από τους δημοτικούς αστυνομικούς λέτε ότι θα ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει και με τους φύλακες των σχολείων και με τους καθηγητές. Το ίδιο συμβαίνει και στους ΟΤΑ.

Κάνετε συνολική επίθεση στην κοινωνία. Εφαρμόζετε μία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, ισοπεδώνοντας τους πάντες και τα πάντα. Βάζετε στο ίδιο καζάνι και αυτόν που δουλεύει και αποδίδει και αυτόν που δεν δουλεύει και δεν αποδίδει.

Εσάς, όμως, δεν σας νοιάζει η αξιολόγηση και η καλυτέρευση των υπηρεσιών του δημοσίου. Εφαρμόζετε απαρέγκλιτα την πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της τρόικα.

Σε κάθε χώρα, όμως, που εφαρμόστηκαν τα μνημόνια με τη συνταγή του ΔΝΤ, το δημόσιο και οι υπηρεσίες του αποδομήθηκαν.

Και βέβαια, είναι δεδομένο ότι στην παρούσα φάση οι απολύσεις στο δημόσιο θα οδηγήσουν και σε άλλες απολύσεις ιδιωτικών υπαλλήλων, όπως έχουν πει και η «Wall Street Journal» και η «New York Times», αλλά και άλλα διεθνή και έγκυρα μέσα ενημέρωσης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τρία χρόνια τώρα όλες οι πολιτικές των δανειστών μας και των ελληνικών κυβερνήσεων που τις στηρίζουν, οδηγούν στα αντίθετα αποτελέσματα και χειροτερεύουν την κατάσταση της χώρας.

Τα λένε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα βλέπουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Και όμως, συνεχίζετε στην επίμονη επανάληψη μιας πολιτικής που ξέρουμε –και το γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά εκ των προτέρων- ότι πλέον οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα. Κάπως έτσι είχε ορίσει και τη μέτρια ικανότητα του μυαλού και ο Αϊνστάιν.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Για μία ακόμα φορά η πραγματικότητα θα είναι αυτή που θα δείξει το αδιέξοδο της πολιτικής της Κυβέρνησης και των δανειστών μας. Ούτε εμείς ως Αντιπολίτευση, ούτε κανένας άλλος. Η πραγματικότητα και μόνο! Γι’ αυτό και εμείς καταψηφίζουμε το παρόν πολυνομοσχέδιο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...