«Με την 2454/8-10-2013 ερώτηση μου προς το Υπουργείο Εξωτερικών είχα επισημάνει την επιμονή της Τουρκίας να μιλά για «τουρκική μειονότητα» στα Δωδεκάνησα. Στην απάντηση του το Υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι, τόσο διμερώς με την Τουρκία, όσο και σε όλα τα διεθνή fora, επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις μας, οι οποίες απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων.
Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν εξαντλεί τις ενέργειες της. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων του ΟΗΕ, που διεξήχθη στη Γενεύη εμφανίστηκε ο «Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων».
Η αποδοχή της παρουσίας του Συλλόγου από τον ΟΗΕ είναι πρωτοφανής, γιατί, όπως αναφέρει το Υπουργείο στην απάντηση του, και είναι ευρύτερα γνωστό, δεν υπάρχει συνθήκη και διεθνής οργανισμός που να αναγνωρίζει ότι υπάρχει εθνική μειονότητα στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα για τις ενέργειες τους προς τον ΟΗΕ, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια de facto αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας» στα Δωδεκάνησα.
Στα Δωδεκάνησα υπάρχουν μόνον Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, οι οποίοι απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους πολίτες της Ελλάδας και συμβιώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα με τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους στα Δωδεκάνησα.
Με δεδομένο ότι τα Δωδεκάνησα αποτελούν την περιοχή εντός της οποίας οι Τούρκοι προσπαθούν να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους, η Κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει αμεσότητα και αποφασιστικότητα».