Μίκα Ιατρίδη: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέρα με τη μέρα προωθεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι των πολιτών»

Με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προκαλεί έκπληξη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία καταδικάζει τους μικρούς παραγωγούς και ενισχύει τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, προκαλεί και η στάση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών που ψήφισαν ενάντια στην υποχρεωτική σήμανση, ενώ γνωρίζουν(;) ότι με αυτόν τον τρόπο επηρεάζουν τη ζωή των μελισσοκόμων μας σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά για τα Δωδεκάνησα, τα οποία φημίζονται για την ποιότητα του μελιού τους, αλλά και το μελεκούνι, η απόφαση αυτή θα οδηγήσει, αναπόφευκτα, στο μαρασμό μιας δραστηριότητας που δημιουργεί πλούτο στον τόπο μας.

Κανονικά, θα έπρεπε άμεσα η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πρωτοβουλίες, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Όμως, όταν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές ψηφίζουν ενάντια στα συμφέροντα μας, είναι προφανές ότι οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν ανάπτυξη και καλύτερες ημέρες».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...