Μίκα Ιατρίδη: «Η δημοτική αστυνομία ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των ανθρωποθυσιών στο βωμό της Τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών μας»

Μίκα Ιατρίδη: «Η δημοτική αστυνομία ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των ανθρωποθυσιών στο βωμό της Τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών μας».

Συνάντηση με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου είχε σήμερα η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο καταργείται η συγκεκριμένη υπηρεσία. Στη συζήτηση με τους δημοτικούς αστυνομικούς, η βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Εγκαίρως, και με κάθε τρόπο, είχα προειδοποιήσει ότι στόχος των δανειστών και των κυβερνήσεων του μνημονίου είναι να σπάσουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

Ξεπάστρεψαν με την υφεσιακή τους πολιτική τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ανέργους και, τώρα, δίνουν την χαριστική βολή και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, είπαν ψέματα. Από το άρθρο 81 του πολυνομοσχεδίου δεν προκύπτει ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μεταταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία. Αντίθετα, τίθενται σε διαθεσιμότητα και εξαρτάται από κοινή υπουργική απόφαση το τι θα γίνει τελικά με τους υπαλλήλους αυτούς.

Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι η δικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να πληρώνει στο 100% τους τοκογλύφους δανειστές και κερδοσκόπους δεν διστάζει να θυσιάζει τις ελληνικές οικογένειες, είτε αυτές δουλεύουν στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα.

Επιπλέον, είναι προφανές ότι έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο, αυτό της ουσιαστικής κατάργησης των Δήμων με την κατάρρευση των εσόδων τους, των δομών τους, των υπηρεσιών τους και των ανθρώπων τους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη. Και είμαστε αντίθετοι γιατί θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας. Θέλουμε Δήμους που να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών και των ακριτών νησιωτών και όχι Δήμους ερείπια από τους ανελέητους βομβαρδισμούς μιας κυβέρνησης που κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των κερδοσκόπων.

Καλό θα ήταν, ακόμη, να μας πουν και οι τρεις βουλευτές, που στηρίζουν τη δικομματική κυβέρνηση αν συμφωνούν με τις οριζόντιες και αδιάκριτες απολύσεις και ανθρωποθυσίες. Αν συμφωνούν με την κατάρρευση των ακριτικών δήμων μας. Και να το κάνουν, επιτέλους, με σαφήνεια και όχι με ευχολόγια παρηγοριάς και κατανόησης. Αυτά δεν αρκούν και δεν τους πιστεύει κανείς».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...