Μίκα Ιατρίδη: «Δώστε άμεση λύση για τους καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς Ρόδου»

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ρόδος, 8 Ιουλίου 2013

Μίκα Ιατρίδη: «Δώστε άμεση λύση για τους καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς Ρόδου».

Να προχωρήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο θέμα της παράτασης των μισθωτηρίων συμβολαίων των δημοτικών καταστημάτων στη Νέα Αγορά Ρόδου ζητά, με ερώτηση της στη Βουλή, η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου, ζητά από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης να προχωρήσουν στη νομοθετική ρύθμιση, όπως έχει ζητήσει και ο Δήμος Ρόδου και, ταυτόχρονα, να γίνει ρύθμιση για το διακανονισμό των οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δήμο, ώστε να μην αναγκαστεί ο Δήμος και προχωρήσει σε πλειστηριασμούς, χάσει σημαντικό μέρος των εσόδων του και δημιουργηθεί σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα από το κλείσιμο των επιχειρήσεων αυτών και ακόμα περισσότερη ανεργία.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: Οικονομικών Εσωτερικών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΘΕΜΑ: «Εμπορικές Μισθώσεις Δημοτικών Καταστημάτων Νέας Αγοράς Ρόδου».

Είναι γνωστό ότι τα μισθωτήρια συμβόλαια των επιχειρηματιών που νοικιάζουν τα καταστήματα του Δήμου στη Νέα Αγορά έληξαν στις 31-12-2012. Έκτοτε, έχει δοθεί παράταση από το Δήμο, με την προϋπόθεση οι επιχειρηματίες να συνεχίσουν να καταβάλλουν τα ενοίκια αυτά.

Την ίδια στιγμή, πολλοί από τους επιχειρηματίες οφείλουν σημαντικά ποσά, τόσο λόγω της κρίσης, όσο και από τη διαφορά που έχει προκύψει από την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, με αποτέλεσμα, παρά την καταβολή των ενοικίων, να έχουν προκύψει υπόλοιπα, τα οποία με τις προσαυξήσεις, να οδηγούν σε οφειλόμενα προς το Δήμο ποσά που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ για κάθε επιχείρηση.

Ο Δήμος Ρόδου έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε με νομοθετική ρύθμιση να γίνει άμεσα εφικτή η παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων. Με δεδομένο ακόμη, ότι πολλοί από τους επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλλουν τα οφειλόμενα προς το Δήμο ποσά, είναι απαραίτητο στη ρύθμιση αυτή να περιλαμβάνεται και διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσουν οικογενειακές επιχειρήσεις να κλείσουν και να βρεθούν στο δρόμο, και από την άλλη ο Δήμος Ρόδου να μην χάσει κρίσιμα έσοδα.

Επειδή, η λύση των δημοπρατήσεων των δημοτικών καταστημάτων της Νέας Αγοράς δεν είναι η καλύτερη δυνατή, εκτός αν υποκρύπτονται συμφέροντα που επιδιώκουν την αλλαγή της χρήσης της. Επειδή, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, οι ρυθμίσεις στις οφειλές είναι απαραίτητες και έχουν εφαρμοστεί και σε άλλους τουριστικούς δήμους. Επειδή αν δεν δοθεί άμεση λύση, πολλές οικογένειες θα βρεθούν στην ανεργία.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

1. Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των μισθωτηρίων συμβολαίων δημοτικών καταστημάτων Νέας Αγοράς Ρόδου; 2. Θα προβλεφθεί και ρύθμιση για την τακτοποίηση των οφειλών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα καταστροφικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης;

Η Ερωτώσα Βουλευτής Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...