Μήπως το facebook σας παχαίνει;

Αν θέλετε πραγματικά να κερδίσετε τη μάχη με τα περιττά κιλά, πρέπει να βρείτε την ισορροπία, όχι μόνο στις μερίδες σας, αλλά και στον τρόπο που περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο!

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Medical Internet Research έδειξε ότι όσοι περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο μπροστά στον υπολογιστή, έχουν αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, ακόμα κι αν πιστεύουν ότι ασκούνται αρκετά μέσα στην εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, αυτοί που έκαναν τη μεγαλύτερη χρήση υπολογιστή είχαν 1.5 φορά μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν υπέρβαροι και 2.5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αγγίξουν την παχυσαρκία, σε σχέση με αυτούς που δεν είχαν το ίντερνετ σαν χόμπι. Ακόμα κι αυτοί που είχαν αυξημένη φυσική δραστηριότητα, αλλά παράλληλα περνούσαν πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή, είχαν κατά 1.86 φορά μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν επιπλέον κιλά από τους μη χρήστες. Μια πιθανή εξήγηση, σύμφωνα με τον Κορνίλ Βαντελανότ, Ph.D., μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Ινστιτούτο Υγείας και Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ, είναι ότι «όσοι κάνουν μεγάλη χρήση του διαδικτύου, υιοθετούν έναν περισσότερο καθιστικό τρόπο ζωής».

Τι να κάνετε
Αν είστε κι εσείς υπερβολικά δεμένοι με τον υπολογιστή σας, πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας κάνοντας τα εξής:

Βάλτε όρια
Οτιδήποτε σας κρατάει καθηλωμένους σε μια καρέκλα, φροντίστε να το περιορίσετε θέτοντας… χρονοδιακόπτη στην ενασχόλησή σας.

Γίνετε ενεργητικοί
Επειδή όσο βρίσκεστε μπροστά στον υπολογιστή δεν μπορείτενα κάνετε πολλές κινήσεις, προγραμματίστε τουλάχιστον όταν βλέπετε τηλεόραση να κάνετε κάτι άλλο παράλληλα, όπως π.χ. γυμναστική ή τις δουλειές του σπιτιού.

Βάλτε στόχο τα 250 λεπτά
Οι συστάσεις του Αμερικάνικου Κολεγίου Αθλητικής Ιατρικής για την προφύλαξη από τα περιττά κιλά είναι 150 λεπτά άσκηση την εβδομάδα και 250 αν θέλετε να χάσετε βάρος.
Το μυστικό

Χρησιμοποιείτε με σύνεση το διαδίκτυο. Ενημερωθείτε αλλά μην κολλάτε με τις ώρες!
ΠΗΓΗ: Ομορφα Μυστικά

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...