Μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΗΝΥΜΑ Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
•    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΝΑ
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
-ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΝ»



o    Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα :
    «Η σημερινή ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στέλνει μηνύματα που οφείλουμε να σεβόμαστε   καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους , αλλά και να γίνουν καθημερινά μας βιώματα και πρακτικές σ’ όλη μας τη ζωή .
    Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας από καταστροφικές ενέργειες που υποθηκεύουν το μέλλον των γενεών που θα ακολουθήσουν . Το φυσικό περιβάλλον πρέπει να προστατευτεί . Έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε αναπτυξιακές στρατηγικές χωρίς να το καταστρέφουμε , ταυτόχρονα δράσεις που εξοικονομούν ενέργεια και που ευαισθητοποιούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα . Όλα τα παραπάνω πρέπει  να υλοποιούνται συχνά και να έχουν  αποδέκτη την κοινωνία μας .
Στο χέρι μας είναι και όλοι μαζί μπορούμε : να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να έχουμε μια ποιοτική ζωή» .

o    Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , κ. Χ. Κόκκινος συμμετείχε σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Πλατεία Ελευθερίας με θέμα « Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» , όπου διανεμήθηκαν 2.500 φυτά στο κοινό από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου .
o    Επίσης απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Ενεργειακή Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου « Βιώσιμη Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» με ακρωνύμιο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» .
      Θέμα της ημερίδας ήταν :  « Δημόσια Διαβούλευση και Σχεδιασμός για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Νότιο Αιγαίο» . Ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε την αξιοποίηση πόρων του προγράμματος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (750.000 ευρώ ο προϋπολογισμός) την τοποθέτηση μέσω του προγράμματος λαμπτήρων τύπου LED – φιλικών προς το περιβάλλον – που θα ενισχύσουν το φωτισμό της Εθνικής Οδού Ρόδου- Λίνδου και τον οδικό άξονα Ρόδο-Κρεμαστή- Αεροδρόμιο .Τέλος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ΠΝΑ αλλά και της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Ενεργειακή Α.Ε. για την διεκδίκηση νέων προγραμμάτων και την αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων .

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...