Μήνυμα του γραμματέα Ν.Ε.Nότιας Δωδεκανήσου ΚΙΝΑΛ: Ευχή μας είναι το 2021 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να πάμε μπροστά. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά

Μήνυμα του γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής Δωδεκανήσου νοτίου συγκροτήματος, του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ:

Ευχή όλων μας είναι το 2021 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να πάμε μπροστά. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά

- Εύχομαι το 2021 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Μας χρωστά όσα μας στέρησε το 2020, τις στιγμές που δεν ζήσαμε, τις αγκαλιές που δεν δώσαμε, τις ζωές μας που βάλαμε «στον πάγο». Έχουμε, όμως, ακόμα δρόμο μπροστά μας. Το να «ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω» δεν μπορεί να μείνει ένα σύνθημα, θέλει μεγάλο αγώνα. Χρειάζεται όμως σχέδιο, οργάνωση, αποτελεσματικότητα που έλειψαν το προηγούμενο διάστημα.

Μέσα στη νέα χρονιά, η μάχη ενάντια στην πανδημία και απέναντι στις πολύπλευρες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κορυφώνεται. Αυτό πρέπει να είναι η αποκλειστική έγνοια όλων μας και πρωτίστως της κυβέρνησης. Σημασία έχει να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές, να περιοριστεί ο πόνος, να εμβολιαστεί σωστά και μεθοδικά ο πληθυσμός, να οργανωθεί το ΕΣΥ και να ανοίξουν σταδιακά η κοινωνική και η οικονομική δραστηριότητα με ασφάλεια. Βεβαίως, ταυτόχρονα πρέπει να στηριχτούν με επάρκεια και δικαιοσύνη όσοι χάνουν δουλειές, επιχειρήσεις, εισοδήματα από την πανδημία.

Δυστυχώς όμως αντί η πανδημία και οι έκτακτες συνθήκες να λειτουργήσουν ως καταλύτης επίσπευσης των αναγκαίων αλλαγών, χρησιμοποιούνται ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να σαρώσουν εργασιακά κεκτημένα, να περιορίσουν την πολυφωνία, να ελέγξουν θεσμούς με τις δικές τους επιλογές και να επιβάλλουν τις συντηρητικές ιδεοληπτικές εμμονές τους στη Δημόσια Διοίκηση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εκπαίδευση, στη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση έκλεισε τα αυτιά και γύρισε την πλάτη στους ξενοδοχοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν είχαν την υποδομή για click away, στους αγρότες που εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και είδαν και παράνομες περικοπές στις επιδοτήσεις τους, στους 350.000 συνταξιούχους που περιμένουν ακόμη τη σύνταξη, στους μακροχρόνια άνεργους που βρίσκονται στο περιθώριο. Ακόμα και τα φάρμακα των συνταξιούχων που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ (που εισήγαγε το 1996 το ΠΑΣΟΚ και κατάργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ), αναγκάστηκε να τα δώσει μετά την κριτική μας και την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, την τελευταία στιγμή, με προχειρότητα και μόνο για ένα ακόμη χρόνο.

Ακόμη και οι πολυδιαφημιζόμενοι εμβολιασμοί, τους οποίους όλο (ή σχεδόν όλο) το πολιτικό σύστημα στήριξε, γίνονται με παλινωδίες, με προγραμματισμούς που ανατρέπονται συνεχώς και με αλλεπάλληλα φιάσκο, όπως και στην περίπτωση μας, στο Νοσοκομείο Ρόδου, που μεταφέρθηκε χρονικά κατά μια βδομάδα, χωρίς επίσημη ενημέρωση και βεβαίως χωρίς εξηγήσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί την υιοθέτηση της ολοκληρωμένης πρότασης που έχει καταθέσει (εδώ και ένα χρόνο) για αξιοπρεπή κατώτατη σύνταξη, επαναφορά της 13ης σύνταξης και δωρεάν παροχή φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους ως ελάχιστο στήριγμα για την επιβίωσή τους.

Κρατά η κυβέρνηση, υποτίθεται, εφεδρικά αποθέματα για αργότερα ενώ στην πραγματικότητα προετοιμάζει προεκλογικά επιδόματα «αλά ΣΥΡΙΖΑ».

Η επόμενη μέρα όμως δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια. Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, έχουμε προτείνει εγκαίρως, ρεαλιστικές λύσεις άμεσης εφαρμογής, για να κρατηθούν ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία. Προτάσεις που ο Πρωθυπουργός είτε αρνείται να αποδεχτεί είτε αποσπασματικά υιοθετεί με μεγάλη καθυστέρηση.

Πλέον, όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα σήμερα μια αυτόνομη, αξιόπιστη και ισχυρή προοδευτική παράταξη, που θα πρωταγωνιστήσει ξανά στον αγώνα για πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της Ελλάδας.

Η νέα Αλλαγή, η προοδευτική διακυβέρνηση, η νέα σελίδα για την χώρα μας δεν είναι ένα ευχολόγιο. Είναι ένα κοινωνικό αίτημα που δεν ξεπηδά μόνο από τις αναμνήσεις, αλλά κυρίως από την ελπίδα του λαού μας να ξαναζήσει μέρες ευημερίας, ειρήνης και περηφάνιας που μόνο με το ΠΑΣΟΚ έζησε.

Το δικό μας κόμμα μπορεί να γίνει ο φορέας μιας νέας Αλλαγής, ως η μόνη εναλλακτική απέναντι στη Δεξιά αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα, λοιπόν, ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. “Μπροστά και κεντροαριστερά” είναι το σύνθημα.

 

Γραμματέας Ν.Ε.

νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου

 

 

Νίκος Τρίππης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...