Μήνυμα του Βασίλη Υψηλάντη απο το ακριτικό Αγαθονήσι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                     25     ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2013
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΑΣΙΛΗ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ .
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης  Α. Υψηλάντης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Λέρο και  το Αγαθονήσι και με ενδιάμεσους σταθμούς τους Αρκιούς και την Κάλυμνο. Κατά την επίσκεψή του στα νησιά μας, βόρεια της Δωδεκανήσου, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να επικοινωνήσει με φορείς και πολίτες.
    Στο Αγαθονήσι τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Κόττορος, με τον οποίο στη συνέχεια, παρουσία και δημοτικών συμβούλων,  είχε συνεργασία και ασχολήθηκε με προβλήματα του νησιού και ιδιαίτερα με το μείζον πρόβλημα της μη λειτουργίας της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου λόγω μη στελέχωσής της. Ο βουλευτής, που ήδη έχει καταθέσει και σχετική αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, είχε επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών για την επίλυση του προβλήματος.
    Ο κ. Υψηλάντης εξάλλου επισκέφθηκε το σχολείο του νησιού και είχε συνεργασία με εκπαιδευτικούς στους οποίους ανακοινώθηκε και η κάλυψη των κενών που υπήρχαν ενώ τους συνεχάρη για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν. Επίσης συναντήθηκε και ευχαρίστησε το κλιμάκιο του "Χαμόγελου του Παιδιού" που προσφέρει αυτές τις ημέρες υπηρεσίες προληπτικής στοματικής υγιεινής στα παιδιά σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρόδου.
          Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη μετάβασή του στο φυλάκιο Αγαθονησίου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους ακρίτες φρουρούς των συνόρων και να προβεί σε δηλώσεις και με την ευκαιρία της επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940: "Επισκεπτόμενος το Αγαθονήσι και το φυλάκιο της Εθνοφυλακής, θέλω να εξάρω το υψηλό εθνικό φρόνημα των ακριτών νησιωτών μας και των στρατευμένων νέων μας. Το φρόνημα αυτό και η φιλοπατρία οδήγησαν τους Έλληνες, στην μακραίωνη ιστορία τους, στους αγώνες, στην ανεξαρτησία τους, στο μεγάλο ΟΧΙ στους φασίστες καταχτητές, στην ελευθερία και την ανάπτυξη. Με τον ίδιο τρόπο σήμερα, παραμονές της ιστορικής επετείου, δείχνουν απαράμιλλη καρτερικότητα και ελπίδα, αγωνιζόμενοι για γρηγορότερη έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση του κράτος. Στόχος πλέον ορατός και εφικτός. " -

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...