Μήνυμα Βουλευτή Ιωάννη Παππά, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα Βουλευτή Ιωάννη Παππά, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

-Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

-Αγαπητοί γονείς,

-Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

 

-Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και τα σχολεία μας θα γεμίσουν πάλι με παιδικά χαμόγελα, φωνές, διάθεση και όνειρα. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί το έναυσμα για την διεκδίκηση των ονείρων των νέων μας και την επίτευξη των στόχων που από κοινού έχουν θέσει οι μαθητές με τους γονείς και τους καθηγητές τους.

Φέτος, έχουμε τη χαρά να καλωσορίζουμε τη νέα σχολική χρονιά με πλήθος καινοτομιών που εισήγαγε η Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και με την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που αντιμετώπιζε η παιδεία μας.

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ενισχύεται με 8.600 νέους, μόνιμους εκπαιδευτικούς σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ειδική αγωγή. Τα τελευταία 2 χρόνια, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προχώρησε σε 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, αναβαθμίζουμε σημαντικά το εκπαιδευτικό περιεχόμενο αλλά και τον τρόπο εκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία, με νέα ψηφιακά εργαλεία στις αίθουσες, νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δράσεις, με την εκμάθηση των αγγλικών από το νηπιαγωγείο, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, την επέκταση του ολοήμερου κ.α.

Σε αυτή την τροχιά της αναβάθμισης για την παιδεία μας, υλοποιήθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση πλήθος ενεργειών για την περαιτέρω εξέλιξη και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών μας. Ο παιδαγωγικός σύμβουλος-μέντορας, ο ενδοσχολικός συντονιστής, τα προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών αλλά και η αξιολόγηση, θα συνδράμουν τα μέγιστα στην ενίσχυση και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.

Σε μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς εύχομαι καλή σχολική χρονιά, με δυναμικότητα, διάθεση, πάθος και τόλμη για την επίτευξη των ονείρων και των στόχων που έχουν οι μαθητές μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...