Μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για την 75η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για την 75η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

- Η 75η επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, ύστερα από επτά αιώνες σκλαβιάς, συμπίπτει με το εθνικό πένθος που βιώνουμε εξαιτίας της τραγωδίας των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της ανείπωτης θλίψης, καλούμαστε μέσα από περισυλλογή και ενδοσκόπηση να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας και το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και στην ιστορία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των άξιων προγόνων μας και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια κοινωνία που θα υποστηρίζει τα όνειρά τους και δεν θα τους στερεί την ελπίδα.

Πριν από 75 χρόνια, τα Δωδεκάνησα η τελευταία περιοχή που ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό, μετά από αγώνες και θυσίες των προγόνων μας που μόχθησαν για την ελευθερία και υπερασπίστηκαν την εδαφική μας ακεραιότητα ώστε να μπορεί να κυματίζει ξανά υπερήφανα η Ελληνική Σημαία στα νησιά μας.

Η δική μας γενιά έχει υποχρέωση να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια σε ό,τι μας πληγώνει, σε ό,τι μας διχάζει, ενάντια σε κάθε τι που απειλεί την κοινωνική συνοχή, την υγεία, τις ζωές μας.

Χρόνια Πολλά Δωδεκάνησα!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...