Μέτρα στήριξης και διαγραφή χρεών για να επιβιώσουν οι μικροί επαγγελματίες

Δελτίο τύπου-Μέτρα στήριξης και διαγραφή χρεών για να επιβιώσουν οι μικροί επαγγελματίες

Μετά από δύο περίπου μήνες lockdown, άνοιξαν χτες πρώτη μέρα τα καταστήματα λιανικής και παροχής υπηρεσιών στο νησί, με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν για να σταθούν όρθιοι.

Από την πρώτη μέρα ήρθαν αντιμέτωποι αφ’ ενός μεν, με όλες τις υποχρεώσεις της προηγούμενης χρονιάς -ακόμα και με διακοπές ρεύματος- και από την άλλη με την ανασφάλεια,  λόγω των απειλών της κυβέρνησης ότι θα επαναφέρει το  lockdown  «αν δεν τηρήσουν τους περιορισμούς».

Επιρρίπτει δηλαδή για μια ακόμη φορά την ευθύνη στον λαό, ενώ το κράτος επιμένει να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους πιο κρίσιμους κρίκους, επικαλούμενο το μεγάλο «κόστος».

Η κυβέρνηση δεν μπορεί ν’ αξιοποιεί αυτό το «άνοιγμα» για να αποφύγει την υποχρέωση να πάρει πρόσθετα μέτρα στήριξης των μικρών εμπόρων και άλλων επαγγελματιών που, με δική της ευθύνη, βρίσκονται στα όρια της καταστροφής. Πολύ περισσότερο που μπροστά στο ενδεχόμενο τρίτου κύματος της πανδημίας, δεν αποκλείεται και αυτό το άνοιγμα να είναι προσωρινό, από τη στιγμή που δεν συνοδεύεται με κανένα επιπλέον ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Η χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού για τους μήνες που βρίσκονται σε αναστολή, η επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης και κυρίως η γενναία διαγραφή μέρους των χρεών που έχουν συσσωρευτεί, είναι το ελάχιστο, προκειμένου να επιβιώσουν χιλιάδες επαγγελματίες και στην περιοχή μας.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης ότι οι αντοχές της οικονομίας δεν χωρούν τις παραπάνω διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων είναι προσχηματικές κι υποκριτικές, αφού την ίδια στιγμή χορηγούνται δεκάδες δισεκατομμύρια για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές είναι για την κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί αυτοί που πρέπει να πληρώσουν κι αυτήν την κρίση και δεν πρέπει να το επιτρέψουν.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...