ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου: «Η υγειονομική απαξίωση των νησιών βάζει στον πάγο τον εμβολιασμό των νησιωτών!»

ΜέΡΑ25 ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

- «Η υγειονομική απαξίωση των νησιών

βάζει στον πάγο τον εμβολιασμό των νησιωτών!»

 

Χθες, αποφασίστηκε αιφνιδίως, ότι οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται τελικά μόνο στα κατά τόπους -ήδη επιβαρυμένα- Νοσοκομεία, και όχι και στα Κέντρα Υγείας, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού!!!

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι οι νησιώτες και δη οι ηλικιωμένοι, που επιθυμούν να εμβολιαστούν, οι οποίοι διαμένουν σε 15 νησιά της Δωδεκανήσου, να καλούνται τώρα να φύγουν από τον τόπο διαμονής τους για να μεταβούν σε γειτονικό νησί που έχει την τύχη να διαθέτει Νοσοκομείο!

Να υπενθυμίσουμε ότι ως ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου, ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία έλευσης της πανδημίας στη χώρα μας, επισημαίναμε με σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, μέσω της βουλευτού μας Φωτεινής Μπακαδήμα, τις τραγικές ελλείψεις στα Κέντα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών μας.

Ο Υπουργός Υγείας όμως, τον οποίο και επιβράβευσε για αυτήν του την ανάλγητη στάση ο πρωθυπουργός κρατώντας τον στο κυβερνητικό σχήμα, μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα σχετικά ερωτήματα της βουλευτού μας, ενώ ως γνωστόν δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πρόσληψη ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στα μικρά νησιά μας.

Η Κυβέρνηση με την προκλητική προχειρότητα, επιπολαιότητα, ανευθυνότητα και ανικανότητα που έχει επιδείξει στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, με την μη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την μη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπονομεύει τώρα ακόμα και το πρόγραμμα των εμβολιασμών στα νησιά μας.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

 

 

Για την ΠΣΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας

 

    Μπαράκας Αθανάσιος

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...