ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Κλιμάκιο του κόμματος στη λαϊκή για το τερατούργημα του υπουργείου Ανάπτυξης

Ρόδος,  03  Aπριλίου  2021-ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Κλιμάκιο του κόμματος στη λαϊκή για το τερατούργημα του υπουργείου Ανάπτυξης

Τη λαϊκή αγορά που λειτουργεί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου κοντά στο κοιμητήριο του Ταξιάρχη, επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου, με επικεφαλής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Θανάση Μπαράκα συνεπικουρούμενο από τον Συντονιστή της Οργάνωσης  Βάσης πόλεως Ρόδου κ. Ηλία Κοδέλα και την υπεύθυνη Κινηματικής Δράσης Πόλεως Ρόδου κ. Παρασκευή Κορακιανίτη.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά, για να ενημερώσει τους παραγωγούς για  το περιεχόμενο του υπό διαβούλευση   σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  που θα γίνει η ταφόπλακα για τον κλάδο,  αφού μεταθέτει  ουσιαστικά τη διαχείριση των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ.

Την ώρα που η πανδημία, έχει πλήξει στο έπακρο και τις λαϊκές αγορές  η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, αλλά του δίνει και τη χαριστική βολή, αφού χιλιάδες μικροπαραγωγοί  αρκετοί από τους οποίους είναι παράλληλα   και αγρότες σε όλη τη χώρα χάνουν το δικαίωμα της εργασίας και της επιβίωσης.

Όπως  τόνισε χθες στη Βουλή ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης το  σχέδιο νομού δείχνει το μίσος με το οποίο αντιμετωπίζονται οι  παραγωγοί  από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα ένα χρόνο για να ενισχύσει το ΕΣΥ, που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, που χάρισε, σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση, τα κόκκινα δάνεια στα funds, τώρα βάζει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα και  θέλει ουσιαστικά να βγάλει από τη μέση και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.

 

 

Μεταξύ άλλων το νέο σχέδιο νόμου προβλέπει :

  • Δυνατότητα μεταβίβασης αδειών σε εταιρείες
  • Αφαίρεση άδειας αν δεν πουληθεί το 70% της δηλωθείσας στο ΟΣΔΕ παραγωγής.
  • Πληρωμή τελών ανεξάρτητα από την παρουσία του παραγωγού στη λαϊκή τη συγκεκριμένη μέρα.
  • Πλειστηριασμό θέσεων και αδειών
  • Ανάκληση της άδειας για 6 μήνες λόγω μη έκδοσης 3 αποδείξεων
  • Υποχρέωση των παραγωγών να στέλνουν στις 7 το πρωί ποσότητες και τιμές εκκίνησης στο υπουργείο
  • Κατάργηση των επιτροπών λαϊκών αγορών και επιτροπών χορήγησης θέσεων
  • Απαίτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την ανανέωση της άδειας

Το ΜέΡΑ 25 δεν είναι δυνατό να συναινέσει σε αυτό που πάει να γίνει και ζητά την απόσυρση του σχεδίου νόμου, καθώς η είσοδος ιδιωτών στις λαϊκές αγορές, θα δημιουργήσει έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, που θα έχει ως αποτέλεσμα το κέρδος των μεγαλοεμπόρων εις βάρος των μικροπωλητών και την μετατροπή τους σε υπαίθρια μικρά super markets, με αγνώστου προελεύσεως προϊόντα.



 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...