Μάνος Κόνσολας: Θα είμαι ξανά η δυνατή και καθαρή φωνή των Δωδεκανησίων στην Βουλή των Ελλήνων

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Δωδεκάνησο, Μάνος Κόνσολας παραχωρεί συνέντευξη στο VERENA.GR και δηλώνει οτι αν επανεκλεγεί "Θα είμαι ξανά η δυνατή και καθαρή φωνή των Δωδεκανησίων στην Βουλή των Ελλήνων". Τονίζει γιατί είναι ανάγκη να δοθεί ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία. Εκτός απο την ανάταξη της οικονομίας, η Νέα Δημοκρατία θα βάλλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα. 

-Η συνέντευξη στο VERENA.GR του Μάνου Κόνσολα

υπ. Βουλευτή Δωδεκανήσου

Τομεάρχη Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας

Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

1. Τι κρίνετε σε αυτές τις εκλογές;

 

    Οι Έλληνες πολίτες, με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές, οδήγησαν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στην κατάρρευση και έβαλαν τα θεμέλια της πολιτικής αλλαγής.

Στις 7 Ιουλίου το διακύβευμα είναι διαφορετικό: είναι η εγγύηση της πολιτικής σταθερότητας που και πάλι είναι στα χέρια των πολιτών.

Πρέπει να αναδειχθεί μια ισχυρή κυβερνητική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον και θα απενεργοποιήσει τις βόμβες που έχει πυροδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπονομεύσει το έργο της επόμενης κυβέρνησης και την ίδια τη χώρα. Μία από αυτές τις βόμβες είναι η απλή αναλογική που οδηγεί σε διάλυση και ακυβερνησία. Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη πλειοψηφία θα ακολουθήσουν εκλογές με απλή αναλογική, το χειρότερο, όμως, είναι ότι θα ακολουθήσει η αποσταθεροποίηση της χώρας.

Για να έρθουν επενδύσεις και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και το διακύβευμα αυτών των εκλογών και θα στηρίξουν την πρότασή μας για μια Ισχυρή και Αυτοδύναμη Ελλάδα. 


2. Τα Δωδεκάνησα, αν η Νέα Δημοκρατία, κερδίσει στις εκλογές, τι όφελος θα έχουν; 

 

Κατ΄ αρχας θα υπάρχει μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία που έχουμε έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας.

Δυστυχώς,ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι εργαλειοποιεί τα εθνικά μας θέματα και τα θέτει στην υπηρεσία κομματικών σκοπιμοτήτων. Είδαμε ότι με την πολιτική του στο μεταναστευτικό, μετέτρεψε την Ελλάδα και δυστυχώς τα νησιά μας σε χώρο εγκλωβισμού και παραμονής παράνομων μεταναστών.

Είδαμε τις αντιλήψεις του για τα θαλάσσια σύνορα, τα οποία για τον κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν.

Τα Δωδεκάνησα, όμως, έχουν και άλλες ανάγκες που περιμένουν να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτη και κύρια την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Με ένα νέο χωροταξικό που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επενδύσεις στα νησιά μας, με ένα νέο αναπτυξιακό νόμο που θα αυξάνει τα ποσοστά ενίσχυσης και τους διαθέσιμους πόρους για τις νησιωτικές περιοχές, αλλά και με τον καθορισμό ειδικών επενδυτικών και φορολογικών ζωνών, με φορολογικά κίνητρα και σταθερό φορολογικό πλαίσιο για τις επενδύσεις στα νησιά, σε συνάρτηση με τις νέες θέσεις απασχόλησης και το ύψος της επένδυσης και σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση.



3. Γιατί οι Δωδεκανήσιοι θα πρέπει να σας στείλουν, για μια φορά ακόμα,
στη Βουλή; Τι να περιμένουν;

 

Οι Δωδεκανήσιοι, να περιμένουν να γίνει και πάλι πράξη η δέσμευσή μου ότι θα είμαι η δική τους δυνατή και καθαρή φωνή στη Βουλή. Αυτό το έχω αποδείξει έμπρακτα. Η πόρτα μου θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς. Γιατί έτσι ξεκινήσαμε, έτσι μάθαμε και έτσι συνεχίζουμε. 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...