Μάνος Κόνσολας: «Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου με νέο πλοίο Β Κατηγορίας με πολυετή σύμβαση»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

- 29 Ιουνίου 2022

- Μάνος Κόνσολας:  «Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου με νέο πλοίο Β Κατηγορίας με πολυετή σύμβαση»

- Θετικές είναι οι εξελίξεις σε συνέχεια της πρότασης που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ. Μάνος Κόνσολας, με κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, για πολυετείς συμβάσεις στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καρπάθου και Κάσου, με όρο τη δρομολόγηση νέων και ταχύτερων πλοίων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προσκλήθηκε και συμμετείχε στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής με θέμα: «Νησιωτική Πολιτική - Εργαλεία εδαφικής συνοχής για τα νησιά», στην οποία προεδρεύει ο Μάνος Κόνσολας και πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Υπουργός έκανε αποδεκτή την πρόταση του κ. Κόνσολα για την αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών γραμμών στα νησιά μας σύμφωνα και με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα  και ανακοίνωσε την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του πλοίου που εξυπηρετεί τη γραμμή της Καρπάθου - Κάσου, με νέο πλοίο Β´ Κατηγορίας το οποίο θα εκτελεί τρία (3) δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.  

Το ένα από τα δρομολόγια θα εκτελεί τη γραμμή Πειραιά - Κάσο - Κάρπαθο - Ρόδο σε 13 ώρες και τα άλλα δύο δρομολόγια τη γραμμή Πειραιά - Κρήτη - Κάσο - Κάρπαθο - Ρόδο.

Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί το πρώτο 15νθημερο του Ιουλίου και μέχρι τότε θα παραταθεί η υπάρχουσα δρομολογιακή γραμμή μέχρι τον Οκτώβριο.

Επίσης, ανακοίνωσε την επέκταση της δρομολογιακής γραμμής Σάμου - Καλύμνου - Πάτμου - Λειψών - Λέρου - Αγαθονησίου. Αύριο στο Συμβούλιο των Ακτοπλόων  θα επεκταθεί η επιδοτούμενη γραμμή κατά τρεις επιπλέον μήνες. 

Ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τόνισε:

«Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκουν όλους εμάς τους νησιώτες απόλυτα σύμφωνους και ικανοποιημένους. Ο Υπουργός έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά μας σχετικά με το θέμα της ακτοπλοΐας και οι ανακοινώσεις σήμερα επιβεβαιώνουν ότι το βάρος της κυβέρνησης είναι στα ακριτικά μας νησιά.

Επιτέλους τα νησιά μας θα λάβουν αυτό που τους αξίζει. Σύγχρονα πλοία στις γραμμές του ανατολικού Αιγαίου που θα συνδέουν το βόρειο Αιγαίο με τα Δωδεκάνησα και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο με τον Πειραιά, την Κρήτη, την Κάσο, την Κάρπαθο και τη Ρόδο, σε νέα πρότυπα».

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...