Λύση για την ακινητοποιημένη κινητή μονάδα τεχνικού ελέγχου Οχημάτων αναζητά ο Χαράλαμπος Κόκκινος απο το Υπουργείο Μεταφορών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΜΕΣΗ ΕΞΕΥΡΕΥΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ-ΚΙΝΗΤΗ» ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΚΤΕΟ)
-ΕΓΓΡΑΦΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΧΑΡ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, Κ.Μ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
-Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ.Χ.Κόκκινος ζήτησε με έγγραφό του στον Υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων, κ.Μ.Παπαδόπουλο, την άμεση εξεύρεση λύσης ώστε η ακινητοποιημένη μέχρι σήμερα «Κινητή Μονάδα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων» λόγω έλλειψης της επιβεβλημένης από τη νομοθεσία πιστοποίησης, να τεθεί σε λειτουργία.    
Ο κ. Κόκκινος, επισήμανε με την επιστολή αυτή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα νησιά στα οποία δεν υπάρχει ΚΤΕΟ, όπως στην Κάσο, Κάρπαθο, την Αστυπάλαια, την Πάτμο, κλπ σχετικά με τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και ιδιαιτέρως επαγγελματικών αυτοκινήτων, όπου λόγω των ιδιαιτεροτήτων του νησιωτικού συμπλέγματος, των δυσκολιών της θαλάσσιας μεταφοράς αλλά και του υψηλού κόστους μεταφοράς σε νησιά με λειτουργούντα ΚΤΕΟ (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος) γίνεται αδύνατη η μεταφορά των οχημάτων αυτών για τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη του έντονου φαινομένου του μη τεχνικού ελέγχου σημαντικού αριθμού οχημάτων με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό σχετικά με την ασφάλεια των οχημάτων, την παράβαση νομοθεσίας για μη έκδοση βεβαίωσης ελέγχου ΚΤΕΟ, κλπ.
Ο κ.Χ.Κόκκινος, προτείνει ως λύση στο πρόβλημα τη διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου της δυνατότητας νομοθετικής ρύθμισης για εξαίρεση των κινητών μονάδων από την υποχρέωση εφαρμογής κάποιων προδιαγραφών της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να μπορέσουν να πιστοποιηθούν και να λειτουργούν νόμιμα.       
Τέλος, ο κ.Χ. Κόκκινος ζήτησε άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για επίλυση του θέματος.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...