Λουκάς Κωτσαδάμ: Καμία ανοχή στη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ!

O Λουκάς Κωτσαδάμ. στέλεχος του ΚΚΕ,σχολιάζει τη νέα συγκυβέρνηση και καλεί τους εργαζόμενους σε λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή.

1.Νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ: Πως σχολιάζετε αυτό το ....πάντρεμα;

Τι σηματοδοτεί στη πολιτική ζωή της χώρας; Οι εξελίξεις αυτές που οδήγησαν στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σχετίζονται με την προσπάθεια που κάνει το σύστημα για αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού σε όφελός του. Επειδή υπάρχει πλέον δυσκολία για την αστική τάξη να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια με δικομματική εναλλαγή μέσα από αυτοδύναμες κυβερνήσεις, διαμορφώνει νέο διπολισμό. Η αναμόρφωση αυτή του πολιτικού σκηνικού, περνάει μέσα από το δίπολο ΝΔ από τη μια - ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Με τους αναγκαίους δορυφόρους που θα φανούν στη πορεία, όπως και με τι διλήμματα θα στηθεί αυτή η παγίδα για το λαό. Η αντιπαράθεση των δύο αυτών πόλων είναι στην πραγματικότητα αντιπαράθεση μερίδων της αστικής τάξης, της τάξης δηλαδή που στην πραγματικότητα κατέχει όλη την οικονομική και πολιτική εξουσία. Εν μέσω αυτών των εξελίξεων και των αντιθέσεων, ήταν αναγκαίος ο ελιγμός της αστικής τάξης να κυβερνήσει τώρα αυτό το σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που θα υλοποιήσει τα παλιά μέτρα, αλλά θα πάρει στη πορεία πολύ σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό φαίνεται και από τη νέα προγραμματική συμφωνία τους , στην οποία συμπεριλαμβάνονται με το νι και με το σίγμα, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που συναποφασίστηκαν με την τρόικα. Επίσης η δηλωμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης για να έρθει η καπιταλιστική ανάκαμψη, σημαίνει ότι είναι αμετακίνητη στους στόχους που χρεοκοπούν το λαό .

2. Θα αντέξει να βγάλει τη τετραετία;

Καμιά περίοδο χάριτος δεν πρέπει να έχει η συγκυβέρνηση. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον σήμερα να μεγαλώσουν, να πολλαπλασιάσουν τις δυσκολίες της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Αυτό δε γίνεται με τη λογική της ανάθεσης σε μια κυβέρνηση, που από τα πάνω θα τα λύσει όλα, μέσω αντιπροσώπων. Καμιά κυβέρνηση, ό,τι πρόσημο κι αν έχει, "δεξιό" ή "αριστερό", "μνημονιακό" ή "αντιμνημονιακό", "δημοκρατικό" ή μη, δεν μπορεί, όχι μόνο να γλιτώσει, ούτε καν να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες από τα βάσανά τους. Οπως ποτέ και πουθενά καμιά τέτοια κυβέρνηση στα πλαίσια αυτού του συστήματος, του καπιταλισμού, δεν έλυσε ουσιαστικά τα προβλήματα της εργατικής τάξης, του λαού, δεν οδήγησε σε έξοδο από την κρίση προς όφελός του . Η λύση, η διέξοδος για το λαό έρχεται κυρίως από τα κάτω, με οργάνωση της πάλης, με κοινωνική συμμαχία, τη Λαϊκή Συμμαχία. Μια συμμαχία που έχει περιεχόμενο και κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, πάνω στη βάση τού ποιες είναι οι αιτίες που φθάσαμε εδώ, ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα, η συμμαχία, για να μην ενσωματωθεί, για να μπορέσει να βαδίσει νικηφόρα στην κατάκτηση της δικής της εξουσίας. Τώρα είναι η ώρα ο λαός που υποφέρει να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στα χειρότερα μέτρα που έρχονται, να ενισχύσει τη Λαϊκή Συμμαχία και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, με γραμμή ρήξης και ανατροπής του σάπιου συστήματος.

ΠΗΓΗ:ΓΝΩΜΗ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...