Λαϊκή Συσπείρωση: Να ακυρωθεί η απόφαση παραχώρησης του ιστορικού κτηρίου στον ΦοΔΣΑ

Δελτίο τύπου-Η έντονη δυσαρέσκεια και η λύπη που εξέφρασε δημόσια ο πρώην Νομάρχης κ. Σάββας Καραγιάννης για την παραχώρηση του ιστορικού κτηρίου της οδού Ι. Καζούλη στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), ανταμώνει με το κοινό συναίσθημα του Ροδιακού λαού για την ανίερη, ασεβή μεταχείριση των ιστορικών του συμβόλων  και με την απαξίωση της μνήμης των πολυετών αγώνων του Δωδεκανησιακού λαού για την απελευθέρωσή του από ξένους κατακτητές.

Η ανάδειξη του κτηρίου σε Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εξισωθεί με την αξιοποίησή του ως «στρατηγείο»  των σχεδιασμών της Περιφέρειας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη που εκπονήθηκαν με στρατηγικούς συνεργάτες εταιρείες και όχι τον ίδιο το νησιωτικό λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση η μόνη παράταξη που καταψήφισε τα θέματα παραχώρησης του κτηρίου σε ΦοΔΣΑ και Αναπτυξιακό Οργανισμό,  θα ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο την ακύρωση αυτών των αποφάσεων και την επαναφορά σε ισχύ της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των όρων αξιοποίησης του ιστορικού κτηρίου ως «Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου».

13/01/2022

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αιχμηρή κριτική στον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, άσκησε χθες, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος...
Ο πρώην Νομάρχης Δωδεκάνησου Σάββας Καραγιάννης με ανοιχτή επιστολή καταγγέλλει την βάρβαρη...
O πρώην δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος πετάει ξανά το γάντι στον πρόεδρο του ΟΠΡΟΤΟΥΡ και τον...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...