Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ρόδου: Παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους

Προς τον κ. Δήμαρχο Ρόδου

Θέμα: «Λήψη Απόφασης παραμονής των συμβασιούχων στην εργασία.»

-Με την με αριθ. 1987/10.9.2020 Απόφασή σας προσλάβατε 41 εργαζόμενους με τετράμηνη σύμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες ανάγκες  που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν σε λίγες μέρες.

Όμως, η εργασία των συγκεκριμένων υπαλλήλων, οι οποίοι απασχολούνται στην καθαριότητα των σχολείων αλλά και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες καθώς επίσης και σε ευαίσθητους τομείς επιβάλλεται να συνεχιστεί. Αυτό οφείλεται κατ’ αρχήν στις ίδιες τις ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών που υπήρχαν και πριν την πανδημία, πολύ περισσότερο σήμερα, λόγω και του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα είναι 28 στην καθαριότητα των σχολείων, 2 νηπιαγωγοί στην προσχολική αγωγή, 2 στο τμήμα Κοιμητηρίου, 3 στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, 4 στη Διεύθυνση του Πρωτογενούς Τομέα και 2 στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών. Επιβάλλεται η εργασία τους να συνεχιστεί, αξιοποιώντας και το άρθρο 175 του Ν.4764/2020.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην άμεση πρόσληψή τους όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτικοί.

Γίνεται φανερό και από τις αναβολές στο πρόγραμμα εμβολιασμού στη Ρόδο και σ’άλλες περιοχές  ότι, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία και πρέπει να παρθούν μέτρα, αφ’ ενός μεν για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας  και όσον αφορά τα σχολεία, πρέπει να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας και τα σχολεία θα κληθούν να λειτουργήσουν με ό,τι διαθέτουν, σε μια λογική που αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας ως κόστος.

Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να κάνει καμία έκπτωση στα μέτρα που πρέπει να λάβει για το άνοιγμά τους με ασφάλεια.

Είναι στη δική της ευχέρεια να εγκρίνει την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων.

Να μετατρέψει σε πλήρη απασχόληση όλο το προσωπικό που ασχολείται στη καθαριότητα των σχολείων με μερική απασχόληση και με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου βασιζόμενη στο άρθρο 87 παρ.1.α. του Νόμου 4483/2017, όπως έχουμε ξαναζητήσει.

Να ζητήσει από την κυβέρνηση την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όλους τους συμβασιούχους που εργάζονται αυτή τη στιγμή και στηρίζουν τη λειτουργία όλων σχεδόν των υπηρεσιών του δήμου.

Η Δημοτική Αρχή να προτείνει χώρους και αίθουσες που θα μπορούσαν ν’αξιοποιηθούν για διδασκαλία, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Να διεκδικήσει μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Να γίνουν δωρεάν μοριακά τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Να πάρει θέση η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα της πλήρους στελέχωσης του Νοσοκομείου Ρόδου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων όπως και του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που είναι αναγκαίο.

Ρόδος 5/1/2021

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...