Λαϊκή Συσπείρωσή Νοτίου Αιγαίου: Απαξίωση από την περιφερειακή αρχή στους υπαλλήλους και στις ανάγκες των νησιωτών

Δελτίο τύπου

Χωρίς να πάρει υπόψη τις σοβαρές ενστάσεις των εργαζομένων στην Περιφέρεια επί του Σχεδίου Τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, με το οποίο επέρχονται δομικές αλλαγές στη λειτουργία των Υπηρεσιών και χωρίς να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από τους υπαλλήλους, η Περιφερειακή Αρχή ενέκρινε τον νέο Οργανισμό στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής.

Η απαξιωτική στάση τόσο απέναντι στους εργαζόμενους της Περιφέρειας , όσο και στις ανάγκες των νησιωτών, οι οποίες δεν θα μπορούν να καλύπτονται ικανοποιητικά, έχοντας με τον νέο ΟΕΥ ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες, αποδεικνύει την «πρεμούρα» της Περιφερειακής Αρχής να θέσει ό,τι απέμεινε από το δημόσιο στις υπηρεσίες των κάθε λογής επενδυτών. Βγάζει μάτι το κριτήριο με το οποίο συντάχθηκε ο νέος Οργανισμός και ποιους θα εξυπηρετεί!

Έστω και τώρα η Περιφερειακή Αρχή μπορεί να ανοίξει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, εκτιμώντας την πολύτιμη εμπειρία τους στα ζητήματα των κατοίκων των νησιών,για καλύτερες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, καθώς και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Άλλωστε έστω και στο παρά πέντε που ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας για τις απόψεις τους, κατατέθηκαν υπομνήματα και διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτήν την απαξίωση των υπηρεσιών μέσω του ΟΕΥ στις Κυκλάδες με στάση εργασίας.

Η σοβαρή υποστελέχωσηκαι οι δυσκολίες της νησιωτικότητας, η οποία «ισοπεδώθηκε» στον νέο ΟΕΥ που συντάχθηκε κατά τα πρότυπα του ΟΕΥ της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας...πρέπει να συζητηθούν ουσιαστικά, πριν κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επειδή ακριβώς είναι μακριά από τις ανάγκες εργαζομένων και των κατοίκων των νησιών, η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την αντίθεσή της στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΠΝΑΙ.

17/06/2024

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...