Λέρος: Δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας!

Μεγάλη συγκίνηση και δέος ένιωσαν το απόγευμα της παραμονής της Παναγιάς (14/08/2013) ο Ιερέας και οι πιστοί που μετέφεραν την εικόνα της Παναγιάς του κάστρου (Παλιόκαστρο) από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου όπου βρίσκονταν από την 1η Αυγούστου, πίσω στην θέση της στο κάστρο για τον εορτασμό της.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την τοποθέτηση της εικόνας στην θέση της στο Παλιόκαστρο, έγινε αντιληπτό από μια πιστή που πήγε να προσκυνήσει την εικόνα, ότι η Μεγαλόχαρη είχε δακρύσει!

Αμέσως η γυναίκα εξιστόρησε το θαύμα στον Παπά της ενορίας, ο οποίος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το γεγονός, που είδαν και δεκάδες άλλοι πιστοί που παρευρίσκονταν στο σημείο. Το πρωί της εορτής, στην Λειτουργία της Παναγιάς του Κάστρου (παλιόκαστρο) παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ Μιχάλη Κόλια και πλήθους πιστών, ο Ιερέας αναφέρθηκε στο γεγονός με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών, η εικόνα της Παναγίας άρχισε να δακρύζει κατά την ανάβαση της εικόνας στο κάστρο, και το γεγονός διήρκεσε συνολικά, για περίπου 20 – 30 λεπτά της ώρας.

Μάκης Αρμενιάκος - antilogoi.blogspot.gr lerosnews

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...