Κύριλλος, Μητροπολίτης Ρόδου για Αγιά Σοφιά: Ο Ερντογάν κουρελιάζει ένα παγκόσμιο σύμβολο και στέλνει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις...Αντιδράσεις από Κόνσολα, Σαντορινιό, και Μητροπολίτη Παίσιο

"Κουρελιάζει ένα σύμβολο" γιατί αυτό είναι η Αγία Σοφία και στέλνει μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος.

"Εγώ δεν θα έλεγα οτι το πρόβλημα είναι οτι γίνεται τζαμί αλλά αυτό που θέλει να στείλει ως μήνυμα" σημείωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη συνέχεια των κινήσεων Ερντογάν. Σημείωσε οτι δεν θα πρέπει στην Ελλάδα να ακούγονται φωνές αντιποίνων με κλείσιμο τζαμιών η άλλων ενεργειών. Ως προς τα πανηγύρια, τα γλέντια που ακολουθούν το εκκλησίασμα, ο κ. Κϋριλλος βλέπει ως φυσικό επακόλουθο την απαγόρευση τους γιατί δεν τηρείται κανένα μέτρο κατά του κορονοιού. Υπήρξαν αντιδράσεις απο Μάνο Κόνσολα, Νεκτάριο Σαντορινιό και Μητρόπολη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη». Αυτό αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του Ερντογάν αποδεικνύει ότι η σημερινή Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με τις οικουμενικές αξίες και τον πολιτισμένο κόσμο. Πρόκληση που παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες και υπονομεύει το δια-θρησκευτικό διάλογο χαρακτηρίζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. Αναφέρει ότι η απόφαση του Ερντογάν δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προλάβει τις κινήσεις του. Το μήνυμα ότι η Αγία Σοφία ήταν, είναι και θα παραμείνει εις το διηνεκές, το Σύμβολο της Ορθοδόξου Εκκλησίας» στέλνει με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...