Κόκκινος στην ΕΝΠΕ: Ισχυρές περιφέρειες με σύμμαχο την κοινωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΙσχυρές περιφέρειες με σύμμαχο την κοινωνία
Ομιλία του Χαράλαμπου Κόκκινου στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝΠΕ)

    Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής του περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε – μοναδικός εκπρόσωπος της μειοψηφίας – στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20/9/2013.
    Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκινος επισήμανε ότι:
-  Απαιτούνται άμεσες τροποποιήσεις στον «Καλλικράτη» προκειμένου να βελτιωθούν λάθη και αδυναμίες που διέπουν το θεσμικό πλαίσιο του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση να εμπιστευτεί τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και να θεσπίσει ξεκάθαρο πλαίσιο αρμοδιοτήτων.
- Να υπάρξει διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Οι περιφέρειες αποτελούν κινητήρια δύναμη στην πορεία για την ανάπτυξη και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Οι πολιτικές των περικοπών είναι άδικες και πολλές φορές αιφνιδιαστικές. Δε βοηθούν, αντίθετα δημιουργούν προβλήματα γιατί πάνω από τους αριθμούς υπάρχουν οι άνθρωποι.
- Ο β’ βαθμός αυτοδιοίκησης πρέπει να στέκεται διεκδικητικά στην εκάστοτε κυβέρνηση αλλά, ταυτόχρονα, να επιδιώκει τη σταθερή συμμαχία και συνεννόηση με την κοινωνία.
- Το εκλογικό σύστημα που διέπει τις περιφερειακές εκλογές πρέπει να μείνει το ίδιο αφού σε λίγους μήνες (Το Μάιο του 2014) θα βρεθούμε ενώπιον της ανάδειξης των νέων περιφερειακών συμβουλίων και αιρετών περιφερειαρχών. Όποια αλλαγή υπάρξει να είναι αποτέλεσμα ουσιαστικού διαλόγου και να απαντά σε πραγματικές ανάγκες και όχι σε εκλογικές σκοπιμότητες και να ισχύει για τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές δηλ. το 2019.
    Τέλος ζήτησε να αξιοποιηθούν όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ 2007- 2013) με έργα ποιοτικά και να ετοιμαστούν οι περιφέρειες για νέα προγραμματική περίοδο (2013-2020).
    Οι ισχυρές  περιφέρειες της χώρας είναι μοχλός ανάπτυξης και πυλώνας  της κοινωνικής συμμαχίας.  Αυτό το μήνυμα στέλνουμε στην κυβέρνηση και στην κοινωνία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...