Κως: Φωτιά απο κολόνα της ΔΕΗ

ΦΩΤΙΑ στον Προφήτη Ηλία από κολόνα της ΔΕΗ (;) Έκαψε 20 στρέμματα με καλλιέργειες & 40 ελαιόδεντρα... Φωτιά πιθανότατα από πτώση κολόνας της ΔΕΗ (ο Προϊστάμενος των ΤΥ της ΔΕΗ Κω Γιάννης Χατζηδαυίδ σε δηλώσεις του, δεν δέχεται ότι η φωτιά ξέσπασε λόγω πτώσης της κολόνας), ξέσπασε σήμερα το πρωί στην Περιοχή του Προφήτη Ηλία (προς Μισόβουνο και Πυλί).

Λόγω του νότιου ανέμου η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στη χορτολιβαδική έκταση και στις καλλιέργειες (σπαρτά) που υπήρχαν στην περιοχή με συνέπεια να καούν συνολικά 20 στρέμματα μεταξύ των οποίων οι καλλιέργειες (κυρίως ζωοτροφές) και γύρω στα 40-50 ελαιόδεντρα.

Άμεσα στο χώρο της φωτιάς έσπευσε η Πυροσβεστική (ειδοποιήκε γύρω στις 10 και τέταρτο από τον Πρόεδρο του Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή που ανέβαινε εκείνη την ώρα προς Πόρτες βλέποντας τον καπνό), μηχανήματα του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο Σ. Πη και τον Μ. Γιωργαλλή, δυνάμεις του στρατού από τα εκεί γύρω στρατόπεδα, ο Ταξίαρχος, ο Κ. Μωρές με την μπουλντόζα του, οι εθελοντές των Καταδρομών κ.α.

Σε δηλώσεις τους ο Δκτής της Πυροσβεστικής, όπως και οι Σ. Πης και Μ. Γιωργαλλής εκτιμούν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από πτώση κολόνας της ΔΕΗ, ενώ ο εκπρόσωπος της Γ. Χατζηδαυίδ διαφωνεί με αυτή την εκδοχή.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο (λόγω του ισχυρού ανέμου) γύρω στις 12, ενώ ακόμα η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή και σβήνει μικροεστίες. ΠΗΓΗ: aegeanews.gr

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Νέος πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου είναι ο Παναγιώτης Εγγλέζος, ενα έμπειρο συνδικαλιστικό...
Ενα τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη απο το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο εγραψε και...
ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει συνεχώς...
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ - Δεν υπάρχει τίποτα πιο βέβαιο από του θανάτου τον...