Κως: Αναβαθμίζεται το εμβληματικό κτίριο του Δημαρχείου! Πλήρης εξωτερική ανακαίνιση και ειδικός φωτισμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Αναβαθμίζεται το εμβληματικό κτίριο του Δημαρχείου!

Πλήρης εξωτερική ανακαίνιση και ειδικός φωτισμός

 

Σε στολίδι του λιμανιού της Κω και ένα από τα τοπόσημα του νησιού θα αναδειχθεί το ιστορικό κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής και συντήρησης που θα εκτελεστούν τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, η εγκατάσταση κατάλληλου φωτισμού στοχεύει στη νυκτερινή ανάδειξη των κύριων όψεων του κτιρίου, του όγκου και των αρχιτεκτονικών ιδιαιτεροτήτων του και στη δημιουργία εμβληματικών εικόνων για τους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού μας, στο παραλιακό μέτωπο του αστικού ιστού της Κω.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς υπέγραψε τη σχετική σύμβαση, για την αποκατάσταση ενός εμβληματικού κτιρίου, στο οποίο έχουν παρατηρηθεί φθορές λόγω της έκθεσης του στο χρόνο και της έλλειψης παρεμβάσεων σε αυτό για πολλά χρόνια.

Το έργο, με τίτλο  «Επισκευή-συντήρηση Δημαρχιακού Μεγάρου Δημοτικής Κοινότητας Κω»  προετοιμάστηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με την υπ΄αριθμό 18 μελέτη του 2020.

Χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, με κόστος 147.480,95€ και εργολήπτρια εταιρεία την «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Αφορά σε αποκατάσταση των εξωτερικών επιχρισμάτων, χρωματισμών, εξωτερικών κουφωμάτων (ξύλινων και σιδηρών), της μόνωσης δώματος της αποκατάστασης των επιφανειών από σκυρόδεμα και τον φωτισμό για την ανάδειξη του κτιρίου.

Η συντήρηση και ανάδειξη του κτιρίου εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση εμφάνισης και λειτουργιών στο σύνολο του νησιού, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...