Κρίμα κι άδικο για τον Κολοσσό...

Ο ΒΑΠ Κολοσσός αν και βρέθηκε να χάνει με 20 πόντους στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, να προηγηθεί 82-75 στο 39’ αλλά με σερί 9-0 ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει τη νίκη με 82-84.


Το ματς άρχισε με τους «θαλασσί» να καθοδηγούνται από έναν εξαιρετικό Σμιθ με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 22-19. Στη δεύτερο περίοδο η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάρουν το προβάδισμα και να προηγηθούν 40-53 στο ημίχρονο.


Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πήγε το παιχνίδι στον ρυθμό που ήθελε, αλλά δεν κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντου (53-66). Στην τελευταία περίοδο οι «θαλασσί» έκαναν μια συγκλονιστικό προσπάθεια και με επιμέρους σκορ 22-9 και τον Άγγελο Τσάμη να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 82-75 και έδειχναν να βρίσκονται αγκαλιά με την σπουδαία νίκη. Τελικά, όμως, ο Απόλλωνας με σερί 0-9 στο τελευταίο λεπτό πήρε τη νίκη με 82-84.

 

 

Δεκάλεπτα: 22-19, 40-53, 53-66, 82-84.
ΒΑΠ Κολοσσός (Πρίφτης): Παπαντωνίου, Τσαρ, Γεωργαλής 7, Κόμματος, Σμιθ 23, Στεφανίδης 8 (1), Σίμπσον 11, Τσάμης 24 (3), Όσμπι 6, Νάτζφεϊ 3 (1).
Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): Ρος 14 (1), Αργυρόπουλος 2, Καπερώνης, Ντάνιελ 2, Γουίλσον 18 (3), Λιανός 4, Οικονομόπουλος, Πέτροβις 6 (2), Πελεκούδας 1, Μιλουτίνοβιτς 15 (2), Μπολντς 22 (3).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Για να είμαστε δίκαιοι, δεν δικαιούμασταν το παιχνίδι αυτό με τη συνολικότερη εμφάνιση μας. Συνολικά αν το προσεγγίσουμε το ματς η Πάτρα άξιζε τη νίκη, εμείς μετά από αυτό το αποτέλεσμα μπαίνουμε σε μια δύσκολη τροχιά, συνιστώ ψυχραιμία και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα και για τη νίκη τους, αλλά και για τα τελευταία αποτελέσματα τους. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι ένα άγχος, μια κακή μέρα. Είναι κρίμα που βάλαμε πάνω από 80 πόντους και χάσαμε. Για εμάς το ζητούμενο ήταν να φτάσουμε σε υψηλό σκορ, είχαμε παραγωγικότητα στην επίθεση, μέσω της άμυνας μειώσαμε στο τέλος, προσπεράσαμε, αλλά τελικά ηττηθήκαμε. Στο ένα λεπτό όταν είσαι μπροστά με έξι πόντους, όλοι έχουν ευθύνη, την πρώτη εγώ και μετά οι παίκτες αφού λειτουργούμε ως σύνολο».

ΤΕΙΛΟΡ ΣΜΙΘ: «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να το κερδίσουμε, αλλά στο τέλος δεν είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα και δεχτήκαμε αυτά τα δύο τρίποντα που μας πλήγωσαν. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, έχει πολλά παιχνίδια το πρωτάθλημα και χρειάζεται να προσπαθήσουμε σκληρά για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Από αύριο κιόλας πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά στην προπόνηση για να βελτιωθούμε. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο πρώτο ημίχρονο και αυτό ήταν που μας κόστισε, δεν μπορούμε να πούμε ότι αξίζαμε τη νίκη, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα στο τέλος θα μπορούσε να έχουμε κερδίσει».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ: «Έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού ο Κολοσσός, έχει βελτιωθεί πολύ και εάν θέλαμε να έχουμε τύχη, έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα εύστοχοι. Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά στο τέλος με την πίεση του κόουτς και την εμφάνιση του Άγγελου (σ.σ. Τσάμη) και του Σμιθ, λίγο έλειψε να χάσουμε το παιχνίδι. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος, συγχαρητήρια στην ομάδα και στη διοίκηση. Δεν τα παρατάμε ποτέ, ούτε στις δύσκολες στιγμές και συνεχίζουμε. Ένα λεπτό πριν το τέλος χάναμε έξι πόντους και η Ρόδος είχε τη μπάλα, αλλά εμείς δεν τα παρατήσαμε και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Νομίζω δικαιούμασταν αυτή τη νίκη, θα ήταν άδικο να χάναμε αυτό το ματς, βέβαια δεν παίζεις μόνος σου, αλλά έτσι όπως έγινε νομίζω το αξίζαμε. Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με εξαιρετική άμυνα που κράτησε χαμηλά τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, δεν ήταν εύκολο».

ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Τεράστια νίκη για εμάς, το θέλαμε πάρα πολύ, θέλαμε να συνεχίσουμε το σερί των καλών εμφανίσεων που είχαμε κάνει και θέλαμε μόνο τη νίκη. Παίξαμε καλά για 35 λεπτά, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο είχαμε πρόβλημα με το επιθετικό παιχνίδι του Κολοσσού και την άμυνα του Τσάμη. Χρειάστηκε να βάλουμε δύο μεγάλα σούτ με Γουίλσον και Μιλουτίνοβιτς και κάναμε τη μεγάλη ανατροπή. Σκεφτόμαστε τώρα το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είναι κρίσιμο. Αφιερώνουμε τη νίκη στη διοίκηση και στον κόουτς Βετούλα για τον οποίο είχαν ακουστεί πολλά τον τελευταίο καιρό, αλλά ούτε εμείς επηρεαστήκαμε, ούτε ο κόουτς. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας στο τέλος και σε συνδυασμό με την πίεση του κόσμου και την εμφάνιση του Τσάμη, λίγο έλειψε για να γίνει η ανατροπή. Το σημαντικό είναι πως εμείς δεν τα παρατήσαμε και ανατρέψαμε την κατάσταση».

kolossosbc.grf

foto arxeio

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...