Κουσουρνάς προς εκπομπή "Κοινωνία ώρα Μέγκα: Ο κ. Μιχελάκης έδωσε ψευδή στοιχεία για το δήμο Ρόδου

Μετά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κΥριάκο Μητσοτάκη, ακολούθησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης πάλι από τη συχνότητα του Μέγκα με αναφορές στο προσωπικό του δήμου Ρόδου. Μίλησε και ο κ. Μιχελάκης για 1.700 εργαζόμενους, κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά απο τον δήμο Ρόδου και τη δημοτική αρχή.Ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς που βρίσκεται στην Αθήνα για τις διαδηλώσεις των δημάρχων, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Μέγκα την ώρα της εκπομπής αλλά δεν το κατάφερε...Ίσως αύριο του δώσουν βήμα για να πει την άποψη του.Απέστειλε όμως επιστολή τόσο προς την εκπομπή όσο και προς τους δύο υπουργούς.

Θέμα : Δηλώσεις υπουργών στο Mega που αφορούν στοιχεία του Δήμου Ρόδου Σχετ. : Το από 10/7/2013 έγγραφο μας προς τους Υπουργούς Δ/κής Μεταρ. & Η.Δ., Εσωτερικών και Ενημερωτική Εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»

Αγαπητοί κύριοι, με έκπληξη παρακολουθήσαμε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ Μιχελάκη όπως και πριν από λίγες μέρες τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κ. Μητσοτάκη να ενημερώνουν με ψευδή στοιχεία στην εκπομπή σας ότι ο δήμος Ρόδου έχει 1.700 υπαλλήλους, ενώ μόλις πριν από επτά ημέρες σας ενημερώσαμε με επιστολή μας ότι ο δήμος Ρόδου έχει 1.307 υπαλλήλους από τους οποίους μισθοδοτεί 1.275. Αναρωτιόμαστε αν η συνεχιζόμενη ψευδής ενημέρωση της κοινής γνώμης εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα. Ειδικότερα, προσπαθώντας να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα, σας ενημερώσαμε ότι από 1-1-2011 έως σήμερα το προσωπικό του δήμου μας, έχει μειωθεί κατά 330 εργαζόμενους, ήτοι ποσοστό 20,21%, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Επιπλέον ως νησιωτικός δήμος έχει πληθώρα πρόσθετων αρμοδιοτήτων και αποτελεί τον πρώτο τουριστικό δήμο της χώρας. Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του δημάρχου, αλλά και των συνεργατών του να επικοινωνήσουν ζωντανά κατά τη διάρκεια της εκπομπής και να αποκαταστήσουν την αλήθεια κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, γεγονός για το οποίο διαμαρτυρόμαστε. Η προσπάθεια αντιπαραβολής των στοιχείων του δήμου Ρόδου με αυτά του δήμου Κάσου, είναι αδόκιμη και σε κάθε περίπτωση παραπλανητική. Η ανάδειξη των προβλημάτων ενός μικρού νησιωτικού δήμου δεν αποτελεί άλλοθι για την δυσφήμιση ενός άλλου. Τουναντίον αποτελεί κόλαφο για την έλλειψη μέριμνας της κεντρικής κυβέρνησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς ως μητροπολιτικός δήμος, επικουρούμε τους μικρότερους δήμους του Νομού, σε τεχνικό επίπεδο, σε θέματα επιδομάτων πρόνοιας και εφαρμογής της πολεοδομικής νομοθεσίας. Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και ελπίζουμε να μας δώσετε την ευκαιρία σύντομα να παραθέσουμε και τις δικές μας απόψεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

Εσωτερική Διανομή: 1. Τμήμα Δημάρχου 2. Γραφείο Γενικού Γραμματέα 3. Αρχείο Πρωτοκόλλου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...