Υλικά:
- 500γρ. κοτόπουλο χωρίς την πέτσα σε κομμάτια
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1/3 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1/3 φλιτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
- 1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
- 3/4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- 1 γλυκιά πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
Εκτέλεση:
- Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το αλατοπίπερο.
- Ψήστε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Πασπαλίστε το σκόρδο, το λεμόνι, τη μισή ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη ρίγανη πάνω από τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο τηγάνι.
- Προσθέστε το κρασί και το ζωμό.
- Σιγοβράστε το φαγητό για 15 λεπτά.
- Προσθέστε την υπόλοιπη ντομάτα και τις γλυκιές πιπεριές, και συνεχίστε να το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
22410-37835 & 6945449294