Κοτόπουλο με γλυκιές πιπεριές και μυρωδικά - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά:

  • 500γρ. κοτόπουλο χωρίς την πέτσα σε κομμάτια
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλιτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • 1 γλυκιά πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες   

 

 

 

Εκτέλεση:

  1. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το αλατοπίπερο.
  2. Ψήστε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει σε αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Πασπαλίστε το σκόρδο, το λεμόνι, τη μισή ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη ρίγανη πάνω από τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο τηγάνι.
  4. Προσθέστε το κρασί και το ζωμό.
  5. Σιγοβράστε το φαγητό για 15 λεπτά.
  6. Προσθέστε την υπόλοιπη ντομάτα και τις γλυκιές πιπεριές, και συνεχίστε να το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

 
ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
22410-37835 & 6945449294

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...