Κοτόπουλο με γλυκιές πιπεριές και μυρωδικά - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά:

  • 500γρ. κοτόπουλο χωρίς την πέτσα σε κομμάτια
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλιτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • 1 γλυκιά πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες   

 

 

 

Εκτέλεση:

  1. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το αλατοπίπερο.
  2. Ψήστε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει σε αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Πασπαλίστε το σκόρδο, το λεμόνι, τη μισή ντομάτα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη ρίγανη πάνω από τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο τηγάνι.
  4. Προσθέστε το κρασί και το ζωμό.
  5. Σιγοβράστε το φαγητό για 15 λεπτά.
  6. Προσθέστε την υπόλοιπη ντομάτα και τις γλυκιές πιπεριές, και συνεχίστε να το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

 
ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
22410-37835 & 6945449294

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΡΟΔΟΣ 29-01-2023 ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, Υποψήφιου βουλευτή ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...
Γ.Νικητιάδης : Ξεκινάμε τον αγώνα, για τα νησιά μας και την παράταξη Μετά τη σημερινή συνεδρίαση...
Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου - Λίγες ...
Σάββας  Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις - “...