ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Υλικά
4 στήθος κοτόπουλο
Για το πέστο
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την σως πέστο και μαρινάρουμε με αυτή το κοτόπουλο, το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το τηγανίζουμε σε ψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά συνολικά. Γαρνίρουμε με σάλτσα πέστο.
Για το πέστο
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.