Κολοσσιαία εμφάνιση και απέναντι στον ΠΑΟΚ

Ο ΒΑΠ Κολοσσός Ρόδου ήταν εντυπωσιακός και απέναντι στον ΠΑΟΚ τον οποίο νίκησε 62-49 και έφτασε τις έξι νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Με «όπλο» για άλλη μια φορά την σπουδαία τους άμυνα οι «θαλασσί» νίκησαν τον ΠΑΟΚ και έφτασαν έτσι τις έξι νίκες μετά από 14 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα.
Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού η ομάδα μας επέβαλε τον ρυθμό της και πήγε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε. Με καταπληκτική άμυνα οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση, αλλά ο ΠΑΟΚ με δύο βολές του Πέιν προηγήθηκε 12-13. Το ίδιο σκηνικό και στη δεύτερη περίοδο, οι Θεσσαλονικείς διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα με το ημίχρονο να τελειώνει 29-30 υπέρ των φιλοξενούμενων.
Στην τρίτη περίοδο, όμως, ο Κολοσσός ανέλαβε δράση, η άμυνα συνέχισε να είναι φανταστική, αλλά και επιθετικά οι Ροδίτες βρήκαν ρυθμό με τους Παπαντωνίου, Στεφανίδη και Νάτζφεϊ να κάνουν σπουδαία εμφάνιση και με σερί 10-0 να γίνεται το 39-30 με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 48-38 υπέρ της ομάδας μας.
Και στην τελευταία περίοδο, όμως, ο Κολοσσός κυριάρχησε απόλυτα. Μέσω της άμυνας τους οι Ροδίτες έβρισκαν ρυθμό και στην επίθεση, ο Όσμπι έκανε ό,τι ήθελε στις δύο ρακέτες και έτσι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έφτασε στον θρίαμβο με 62-49.


Δεκάλεπτα: 12-13, 29-30, 48-38, 62-49


Κολοσσός Ρόδου (Πρίφτης): Παπαντωνίου 15 (2), Τσαρ, Γεωργαλής 4, Κόμματος, Σμιθ 2, Στεφανίδης 7 (1), Σίμπσον 8, Τσάμης 6 (1), Όσμπι 14, Νάτζφεϊ 6.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 11, Κούπερ 4, Χαραλαμπίδης 2, Τσαϊρέλης, Δέδας 10 (2), Μαργαρίτης 3, Μπόγρης 8, Κασελάκης, Λιάπης.

 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Λειτουργήσαμε ως ομάδα σε επίθεση και άμυνα. Επιθετικά μπορεί σε κάποια ματς να έχουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές, έχουμε, όμως, μια κοινή βάση αμυντική και αυτό είναι το σημαντικό. Η σημερινή νίκη έχει διπλή σημασία για εμάς, την ουσιαστική σημασία, δηλαδή τους δύο βαθμούς που μας βοηθούν να πλησιάζουμε τον στόχο που είναι η παραμονή. Και ταυτόχρονα πιστοποιούμε, επιβεβαιώνουμε θα έλεγα, πως στα τελευταία 2,5 ματς, με Άρη, ΠΑΟΚ και το δεύτερο ημίχρονο με τον Ίκαρο Χαλκίδας πως είμαστε σε μια τροχιά προόδου. Θα πρέπει να κινούμαστε συναισθηματικά σε μια μέση οδό, έχουμε ακόμη έναν γύρο μπροστά μας και τίποτα δεν έχει κριθεί. Βλέπετε κάθε εβδομάδα υπάρχουν πολλά απρόβλεπτα αποτελέσματα, οπότε ουδείς μπορεί να αισθάνεται σίγουρος. Συναισθηματικά πρέπει να κινούμαστε σε μια μέση οδό. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση του, όλα όσα κάνουμε τα κάνουμε για τον κόσμο μας και τον θέλουμε να έχει την εικόνα που είχε σήμερα, μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Και μην ξεχνάμε επαναλαμβάνω πως πρέπει να κινούμαστε με σύνεση και μέτρο, οι μεγάλοι ενθουσιασμοί φέρνουν και μεγάλες στεναχώριες Καλή συνέχεια στον κόουτς Μαρκόπουλο και στον ΠΑΟΚ».


ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Προσπάθησα να κάνω ό,τι μου ζήτησε ο κόουτς που μου είχε ζητήσει να σταματήσω τον Κούπερ που είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και αφού τα καταφέραμε, γι’ αυτό είμαι χαρούμενος. Δεχτήκαμε 49 πόντους από τον ΠΑΟΚ που πετυχαίνει 70 κατά μέσο όρο εκτός έδρας. Ο ερχομός του κόουτς Δημήτρη Πρίφτη έχει δώσει ρόλους στην ομάδα, ακολουθούμε κατά γράμμα τις εντολές του και παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο καθώς δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα».

τΡΑΒΙΣ ΣΙΜΠΣΟΝ: Ξέραμε πως ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα, θέλαμε να δώσουμε τα πάντα μπροστά στο κοινό μας και να πάρουμε τη νίκη και νομίζω πως τα καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα δουλεύει σωστά και θέλουμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχει σημασία τι κάνω εγώ, αλλά να κερδίζει η ομάδα.


ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Έπαιξαν δυνατά και πέτυχαν τον στόχο τους. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Κολοσσού, έκανε πολύ καλό ματς. Εμείς δεν περιμέναμε να κάνουμε τόσα πολλά λάθη, ιδίως στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν περιμέναμε να χάσουμε τη συγκέντρωση μας και να βγούμε από τον ρυθμό. Η διαφορά του ενός πόντου στο ημίχρονο δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα μας, χάσαμε πολλά εύκολα σουτ, λέι απ και έτσι χάσαμε ένα πιο σημαντικό "μαξιλαράκι" για το δεύτερο ημίχρονο. Αυτό μας στοίχισε αρκετά. Έχουμε ακόμη 12 ματς και θέλουμε να δούμε που θα τερματίσουμε. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα ο Κολοσσός και εάν συνεχίζει να παίζει έτσι τότε θα φτάσει πολύ ψηλά, δεν ξέρω που ακριβώς και σε ποια θέση, αλλά θα πάει ψηλά. Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε γιατί κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ: «Ξέραμε πως θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο απόγευμα κόντρα στη Ρόδο, στα τελευταία ματς ο Κολοσσός παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα. Το ξέραμε. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε όπως θέλαμε, αλλά στο δεύτερο κάναμε πολλά λάθη. Δυστυχώς είμαστε μια ομάδα που δουλεύει πολύ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πολλών αγώνων έχουμε πρόβλημα. Δεν είμαστε κάποια υπερομάδα για να παίζουμε μόνο 20 λεπτά και να καθαρίζουμε τα ματς, χρειάζεται να παίζουμε και στα 40 λεπτά καλά. Δεν το κάναμε και χάσαμε. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και κοιτάμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...