Κοινή διαμαρτυρία των Αστυνομικών Ενώσεων Αιγαίου για δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη - Να μην μας θυμούνται μόνο το καλοκαίρι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε σήμερα τον υπουργό μας κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη (Τάκη) στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ¨ΣΗΜΕΡΑ¨, προκλητικά, να επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι στην Αθήνα, υπηρετούν το 30% των Αστυνομικών ενώ η εγκληματικότητα της αγγίζει το 70% της χώρας. 

Επειδή και η κοροϊδία έχει τα όρια της, όπως και οι αντοχές μας, ενημερώνουμε τον   κύριο υπουργό,  ότι εμείς όπως στατιστικά γνωρίζουμε  από τους 56.000 Αστυνομικούς (όπως δήλωσε ο ίδιος), περίπου το  36%  υπηρετούν στην  υπόλοιπη χώρα, εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναρτούνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου , κατά το έτος 2021 τις Αστυνομικές Υπηρεσίες απασχόλησαν, 223.639 αδικήματα (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα) από τα οποία 103.937 (46%) στην Αττική.

      Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής , δεν μπορεί εμείς από την άκρη της Ελλάδας να έχουμε τα ανωτέρω στοιχεία και ο υπουργός μας να τα αγνοεί.

Όλα τα παραπάνω , δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τον σκοπό που παρουσιάζονται λανθασμένα στοιχεία  και φυσικά δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι συνδέονται με τις επερχόμενες εκλογές γιατί σε αυτήν την περίπτωση διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Αστυνομικοί και οι οικογένειες τους ψηφίζουν και στην επαρχία. 

Ας ενημερωθεί λοιπόν, από τους αρμόδιους επιτελείς του,  ο κύριος Υπουργός ,  που υπηρετούν οι υπόλοιποί 35.000 αστυνομικοί , ώστε να μας γνωρίσει και εμάς εδώ στις εσχατιές της Χώρας ή να αναθεωρήσει τις δηλώσεις του . 

Τέλος καλούμε τους τοπικούς βουλευτές που εκπροσωπούν τις  περιοχές  μας στο κοινοβούλιο, να πάρουν θέση και να εξηγήσουν στο Κύριο Υπουργό ότι και εδώ είναι σύνορα με μεταναστευτικές ροές , μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα  και άλλα σοβαρά θέματα , που πρέπει να ασχοληθεί παράλληλα όπως με την Αττική και τον  Έβρο και όχι να μας θυμούνται μόνο το καλοκαίρι για εισπρακτικούς λόγους ή για διακοπές.   

 

Πρόεδρος

Β. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Λέσβου

Πρόεδρος

Ν. Σάμου

Πρόεδρος

Ν. Χίου

Πρόεδρος

Ν. Κυκλάδων  

 

ΤΟΛΟΖΗΣ Πέτρος  

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία

ΑΠΕΣΣΟΣ Μιχαήλ 

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΡΟΔΟΣ 29-01-2023 ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, Υποψήφιου βουλευτή ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...
Γ.Νικητιάδης : Ξεκινάμε τον αγώνα, για τα νησιά μας και την παράταξη Μετά τη σημερινή συνεδρίαση...
Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου - Λίγες ...
Σάββας  Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις - “...