ΚΝΕ: Εκδήλωση για τα 48χρόνια από το Πολυτεχνείο

Δελτίο τύπου ΟΒ ΑΕΙ Ρόδου ΚΝΕ, 19/11/2021

Η ΟΒ ΑΕΙ Ρόδου της ΚΝΕ με αφορμή τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου καλεί σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021. Σε μια περίοδο που σε όλη τη χώρα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστατούν στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας στην μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Καλούμε όλους όσους προβληματίζονται να συζητήσουμε τα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου, για τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ-Έξω το ΝΑΤΟ» που τόσο παλεύουν να κρύψουν!

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, κι ό,τι και να κάνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι εδώ, η μνήμη τους δεν ξεθωριάζει. Οι φιλίες των λαών δεν κρίνονται στις συμμαχίες και στα συμφέροντα, αλλά στα κοινά τους σημεία, την αλληλεγγύη, στην ένωση των δυνάμεων τους ενάντια στον κοινό εχθρό που ντύνεται σαν φίλος, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της φτώχειας και της προσφυγιάς. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η αντίθεση του λαού σε όσα συμβαίνουν, να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων, όπως πρόσφαρα συνέβη με την Ελληνογαλλική Συμφωνία με ελληνικό στρατό στο Σαχέλ της Αφρικής! να γίνει ακόμα πιο μεγάλη η απαίτηση για αποδέσμευση της Ελλάδας από όλους αυτούς τους οργανισμούς, με επιμονή να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις.

Σε όλους όσους κράτησαν τη φλόγα αναμμένη όταν επικρατούσε το πιο βαθύ σκοτάδι και αγωνίστηκαν για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων τους.

Τους λέμε ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες.

Το Πολυτεχνείο Ζει!

Από γενιά χωρίς δικαιώματα,

να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή!

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία από μέλος της Τ.Ο. Ρόδου της ΚΝΕ και μετά θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα, με αγαπημένα τραγούδια για το Πολυτεχνείο, που εμπνέουν τους νέους και τις νέες μέχρι και σήμερα στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα τους.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, Αμφιθέατρο ισογείου (παλιό κτίριο) Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώρα 6μ.μ.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρακαλείστε να έχετε πιστοποιητικό και μάσκα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...