Κλιμάκιο της ηγεσίας του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας στη Ρόδο

Κλιμάκιο της ηγεσίας του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας, αποτελούμενο από τους:

Gian Luca Chiavari – υπεύθυνο του τομέα του Τάγματος στη Μάλτα, Franz Graf von Harnoncourt-Unverzagt – πρόεδρο του τομέα του Τάγματος στην Αυστρία, και Dominique de la Rochefoucoult-Montbel – θησαυροφύλακα του Τάγματος,

επισκέφθηκε σήμερα τον αντιδήμαρχο Ρόδου επί θεμάτων Τουρισμού κ. Μαν. Καμπουρόπουλο. Το κλιμάκιο συνόδευε ο κ. Νίκος Δεληγιάννης, ως εκπρόσωπός τους στην Ελλάδα.

Το θέμα της συνάντησης ήταν το συνέδριο του Τάγματος (που γίνεται κάθε πέντε χρόνια), το οποίο θα γίνει στη Ρόδο το 2014 και συγκεκριμένα από 13 μέχρι και 17 Φεβρουαρίου.

Το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας είναι ένας θεσμός διεθνούς κύρους – αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος, ο οποίος θα είναι παρών στο συνέδριο φυσικά, αντιμετωπίζεται από τα επίσημα πρωτόκολλα των κρατών ως αρχηγός κράτους.

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε ότι το Τάγμα θεωρεί τη Ρόδο κομμάτι της ιστορίας του και γι΄ αυτό σε κάθε εκδήλωσή του υπάρχει αναφορά στη Ρόδο, ενώ η επιλογή της Ρόδου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του Τάγματος, πέρα από τη συγκίνηση που νοιώθουν, θεωρώντας ότι επιστρέφουν κατά κάποιον τρόπο στο σπίτι τους, υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Τάγματος για την ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπου το χριστιανικό στοιχείο έχει ανάγκη στήριξης και τόνωσης.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περί τα 450 μέλη του Τάγματος, τα οποία φυσικά θα έλθουν στη Ρόδο με τις οικογένειές τους. Έτσι η αντιπροσωπεία του Τάγματος ζήτησε από τον κ. Καμπουρόπουλο να υπάρξει διευκόλυνση από τις αρχές του νησιού σε πρακτικά θέματα. Ο κ. Καμπουρόπουλος με τη σειρά του είπε ότι ο Δήμος Ρόδου θα συνδράμει σε ό,τι μπορεί, ερχόμενος και σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...